BibTex RIS Cite

MESLEKİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GİYİM ENDÜSTRİSİ VE GİYİM SANATLARI EĞİTİMİNDE ÖRNEK TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ MODELİ

Year 2002, Volume: 5 Issue: 2, 77 - 94, 05.05.2014

Abstract

 


ÖZET

Kalite; pahalı, lüks, az bulunur, üstün nitelikli vb. kavramlarla ifade edilir. Toplam kalite yönetimi ise tüketicinin mevcut ve gelecekteki beklentilerini tam ve ekonomik biçimde karşılamak amacıyla tüm çalışanların katılımıyla tüm işçilerin sürekli gelişmesini öngören, çevreye saygılı bir yönetim anlayışıdır. Toplam kalite uygulamalarında kullanılan temel araç eğitimdir. Toplam kalite yönetimi uygulanan bir örgütte her birey eğitim ve yetiştirme çalışmalarına tabi tutularak gerekli değişim sağlanabilmektedir. Giyim eğitiminde üretim yapılırken belirli teknikler düzenli, plânlı, işlem basamaklanna uygun şekilde yapılırsa üretim daha kaliteli olacaktır.

Yapılan bu çalışmada Mesleki Eğitim Fakültesi Giyim Endüstrisi ve Giyim Sanatları Bölümü 4. sınıf öğrencileri örneklem olarak seçilmiş ve 125 öğrenciye anket uygulanmıştır. Uygulanan ankette ortaya çıkan sonuçlar toplam kalite yönetimi açısından değerlendirilmiştir.

Year 2002, Volume: 5 Issue: 2, 77 - 94, 05.05.2014

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Makaleler
Authors

Ayşegül Yıldız This is me

Meral Erdirençelebi This is me

Publication Date May 5, 2014
Submission Date December 31, 2014
Published in Issue Year 2002 Volume: 5 Issue: 2

Cite

APA Yıldız, A., & Erdirençelebi, M. (2014). MESLEKİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GİYİM ENDÜSTRİSİ VE GİYİM SANATLARI EĞİTİMİNDE ÖRNEK TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ MODELİ. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi, 5(2), 77-94.

Journal of Selçuk University Social Sciences Vocational School is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License (CC BY NC).