Dil Öğrenimi Sürecinde İşlevsel Yabancıllık
Abstract
Keywords
Dilbilim,Karşıtsal dilbilim,Fransızca Öznellik kipi,İşlevsel alanlar,Yabancıllık
References
- Aksan, Doğan (1998). Her Yönüyle Dil, Ana çizgileriyle Dilbilim. Ankara: TDK Yayınları.
- Alan, Sebahat (2005). Fransızca Öğrenen Türklerin Yaptıkları Biçimbilimsel ve Sözdizimsel Yanlışların Çözümlenmesi. Doktora Tezi, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yabancı Dil Öğretimi Anabilim Dalı, Ankara: ankara.edu.tr.
- Aliouat, Fatima Zohra (2012). L’enseignement et l’apprentissage du français à l’école « EL-NAHDHA» d’Abu Dhabi. Thèse de Doctorat. Paris, Fransa: Université Paris-Sorbonne Abu Dhabi.
- Allard, Danièle vd. (2006). "Surmonter l'interférence culturelle et linguistique à l'aide de CALL". Journee Scientifique Francophone (JSF), 1-7.
- Alsabri, Radhwan (2007). Ressemblances et divergences : obstacles ou aides pour l'acquisition / apprentissage des langues étrangères - Le cas d'une étude contrastive "français-arabe". Thèse de Doctorat. Université de Strasbourg, France.
- Balcı, Ali (2015). Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntem, Teknik ve İlkeler. Ankara: Pegem Akademi.
- Bayraktaroğlu, Sinan (1979). "Yabancı Dil Öğrenim Güçlükleriyle İlgili Araştırma Yöntemleri". İzlem: Yabancı Dil Öğretimi Dergisi(3), 2-13.
- Bosnalı, Sonel (2010). "Halaççanın Yitim ve Değişim Sürecine Tasarlama Kipleri Açısından Bir Bakış". Türk Dünyası Sosyal Bilimler Dergisi(53), 67-88.
- Bosnalı, Sonel ve Yusuf Topaloğlu (2015). "Fransızca Öznellik ve Türkçe Dilek-İstek Kipleri". Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 28(Özel Sayı), 273-284.
- Boulares, Sabeh (2009). "L’emploi du subjonctif en français par des apprenants terminalistes tunisiens". Actes du colloque AcquisiLyon 09, 1-4.
