BibTex RIS Cite

Sağlık Hizmetlerinde Kalite Standartları ve Modelleri

Year 2014, Volume: 7 Issue: 1, 95 - 114, 01.03.2014

Abstract

Sağlık hizmetlerinde kalite, hizmetlerin hem bilimsel norm ve standartlara, hem de bireylerin beklentilerine uygun olarak verilmesidir. Kalite değerlendirme çalışmalarının etkin bir şekilde yürütülebilmesi için değişik uygulama standartları ve modelleri geliştirilmiştir. Geliştirilen bu modeller ve standartlar sayesinde kuruluşlar verdikleri hizmetlerin güçlü ve iyileştirilmeye açık yönlerini görebilmekteler. İyileştirmeler yaparak daha iyi/mükemmel hizmet vermeyi hedeflemektedirler. Bu çalışmada sağlık hizmetlerinde kaliteyi geliştirmek, iyileştirmek, güçlendirmek, yenileşmeyi ve sürekliliğini sağlamak amacıyla kullanılan standartlar ile modeller yer almaktadır. Çalışmada Sağlık hizmetlerinde kullanılan ISO 9000, Akreditasyon, Magnet Standartları, Deming, Malcom ve EFQM Modelleri karşılaştırmalı olarak verilmiştir

Quality Assessment in Health Care

Year 2014, Volume: 7 Issue: 1, 95 - 114, 01.03.2014

Abstract

Quality of health services, both scientific norms and standards of service, in accordance with the expectations of both individuals is given. Various practice standards and models have been developed to effectively conduct to quality assessment studies. The developed models and standards, organizations see their services’s strong aspects and improvements. They target to making better/excellent service. In this study is located, the quality of health services improve, strengthen, stimulate innovation and to ensure continuity are used the standards and models. The study gives a comparatively health services quality standards (ISO 9000, Akreditasyon, Magnet) and models (Deming, Malcom ve EFQM)

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA54EG94FF
Journal Section Article
Authors

Nuran Kömürcü This is me

Ayşegül Durmaz

Nihal Bayram This is me

Refika Genç Koyucu This is me

Özen Esra Karaman

Eylem Toker This is me

Publication Date March 1, 2014
Published in Issue Year 2014 Volume: 7 Issue: 1

Cite

APA Kömürcü, N., Durmaz, A., Bayram, N., Genç Koyucu, R., et al. (2014). Sağlık Hizmetlerinde Kalite Standartları ve Modelleri. Sağlıkta Performans Ve Kalite Dergisi, 7(1), 95-114.

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Sağlıkta Performans ve Kalite Dergisi