Volume: 3 Issue: 2, 12/31/21

Year: 2021

Ulusal Hakemli ve akademik bir elektronik dergi olarak Haziran 2019 yılında yayım hayatına başlayan Spor ve Rekreasyon Araştırmaları Dergisi açık erişime uygun, spor ve rekreasyon bilimleri camialarına katkı sağlamayı amaç edinmiştir.

Spor ve Rekreasyon Araştırmaları Dergisi yılda 2 sayı olmak üzere Haziran - Aralık aylarında çevrimiçi olarak yayımlanmaktadır. Fakat gerekli görüldüğü takdirde özel sayılarda yayımlanmaktadır. Dergimizde spor ve rekreasyon alanlarında hazırlanan özgün, derleme ve araştırma konulu çalışmalara yer verilmektedir.

Örnek Makale Şablonu (TR) indiriniz

Makale Gönderimi Telif Hakkı Formu & Çıkar Çatışması Formu için tıklayınız

YAZIM KURALLARI

Spor ve Rekreasyon Araştırmaları Dergisinde yayımlanmak üzere gönderilen çalışmalar Microsoft (office) programında yazılmalıdır.

Çalışmanın başlığı (bold ve ortada olmalıdır), yazar(lar) ad ve soyadı, e posta adresi, unvanı, kurum,  ülke olmalıdır. Ayrıca yazışmadan sorumlu yazarın ismi, posta adresi, e-mail adresi, telefon numarası bu kısımda bold olarak açıkça belirtilmelidir. Çalışma yüksek lisans veya doktora tezinden özetlenmiş ve kongrede sunulmuş ise dip not olarak yazılmalıdır.

Çalışmanın başlığı, Özet, Anahtar Kelimeler (Türkçe - ingilizce özet ve anahtar kelimeler), Giriş, Materyal ve Yöntem, Bulgular, Tartışma, Sonuç – Öneriler, Kaynaklar şeklinde düzenlenmelidir. Tüm başlıklar ve cümle başlıkları sola yaslı, bold ve kelimelerin ilk harfleri büyük olacak şekilde düzenlenmelidir.

Çalışma metni 1.5 satır aralıklı olarak ve her sayfanın sağ ve sol tarafından 2,5 cm boşluk bırakılarak yazılmalıdır. Çalışmanın tamamı Bookman Old Style yazı karakteri ile yazılmalıdır.

·         Yazı formatı olarak Başlık 12 punto,

·         Özet ve abstract kısımları 8 punto,

·         Metin ise 11 punto

TELİF HAKKI DÜZENLEMESİ

Yazılardaki düşünce ve öneriler ile kaynakların doğruluğundan tümüyle yazarlar sorumludur. Dergiye gönderilen yazılara telif hakkı ödenmez. Yazarlar makalelerinin telif hakkından feragat etmeyi kabul ederek, basıma kabul edilen makalelerin telif hakkını Spor ve Rekreasyon Araştırmaları Dergisine devreder.  Spor ve Rekreasyon Araştırmaları Dergisi Yayın Kurulu makalenin yayımlanması konusunda yetkili kılınır. Bununla birlikte yazarların aşağıdaki hakları saklıdır:

Telif hakkı dışında kalan bütün tescil edilmiş haklar.

Makaleyi satmamak koşulu ile kendi amaçları için çoğaltma hakkı.

Yazarın gelecekteki kitaplar ve dersler gibi çalışmalarında derginin kaynakça olarak belirtilmesi şartıyla, makalenin tümü ya da bir bölümünü kullanma hakkı.

Yazı yayıma kabul edildikten sonra yazarlar Makale Gönderimi ve Telif Hakkı Formunu (doldurulup, imzalanmış) sistem üzerinden göndermelidirler. Yayımlanan makalenin etik, hukuki ve diğer tüm sorumlulukları yazara aittir.

 

İNTİHAL
Dergide intihal kabul edilmemektedir.

Dergide kabul edilen maksimum benzeşim oranı % 25 olmakla birlikte bir kaynaktan en fazla % 5 benzeşim oranına müsaade edilmektedir.

Benzeşim oranı  Ithenticate & Turnitin grammarly & Intihal.net gibi yazılımların yardımı ile yapılmalıdır. 

Ek dosya olarak tam metin, telif hakkı formu ile birlikte sisteme yüklenmelidir. 

 

             Sorumluluk Reddi: Dergide yer alan yazıların sorumlulukları yazarlara aittir. Dergimizde çifte kör hakemlik yapılmakta olup Tubitak ve Cope kriterleri esas alınmaktadır.


Not: 2020 yılı itibari ile yazım ve yayın kuralları değişmiştir. Yayımlanan makaleleri dikkate almamanız önerilir. Örnek yazım şablonuna göre hazırlanması gerekmektedir.

SPOR VE REKREASYON ARAŞTIRMALARI DERGİSİ

Journal of Sport and Recreation Researches

Ulusal Hakemli ve akademik bir elektronik dergi olarak Haziran 2019 yılında yayım hayatına başlayan Spor ve Rekreasyon Araştırmaları Dergisi açık erişime uygun, spor ve rekreasyon bilimleri camialarına katkı sağlamayı amaç edinmiştir.

Spor ve Rekreasyon Araştırmaları Dergisi yılda 2 sayı olmak üzere Haziran - Aralık aylarında çevrim içi olarak yayımlamaktadır. Fakat gerekli görüldüğü takdirde özel sayılarda yayımlanmaktadır. Dergimizde spor ve rekreasyon alanlarında hazırlanan özgün, derleme ve araştırma konulu çalışmalara yer verilmektedir.

Derginin yayın dili Türkçe ve İngilizcedir. Fakat farklı dillerde yapılan yayınlarda editör onayından geçtikten sonra yayıma kabul edilebilir.

Bu dergide yayımlanan çalışmaların bilim ve dil sorumluluğu yazarlarına aittir. Dergimize gönderilen çalışmalar, alanında uzman 2 ayrı hakem tarafından incelendikten sonra uygun görülenler yayımlanmaktadır. Yayımlanmak üzere gönderilen çalışmalar daha önce herhangi bir dergide yayımlanmamış olmalıdır. Bu durum tamamen yazarların sorumluluğundadır. Daha önce kongrede sunulmuş ise hangi kongrede sunulduğu, tarihi ve yeri dip not olarak başlık sayfasında belirtilmelidir.

YAYIN ETİĞİ

Spor ve Rekreasyon Araştırmaları Dergisi yayın etiği konusunda TUBİTAK ve COPE direktiflerini sıkı bir şekilde uygulamaktadır. Dergiye yayın gönderen bilim insanlarının yanı sıra editör, yayın kurulu üyeleri ve hakemler bu direktiflere uymakla yükümlüdürler.


AÇIK ERİŞİM POLİTİKASI
Dergi bilime tam ve ücretsiz destek sağlamak amacı ile açık erişim politikası izlemektedir. Dergi içeriğine isteyen ücretsiz ve tam olarak erişim sağlayabilmektedir. Dergi BUDAPEŞTE AÇIK ERİŞİM GİRİŞİMİ’ ni desteklemektedir.

Dergimizde makale gönderim/süreç işletim ücreti bulunmamaktadır.

Creative Commons Lisansı

Bu eser Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.