Bir Düşünce Tarihi Metodolojisi: Şerif Mardin’in Bilgi Sosyolojisi Perspektifi Üzerine Bir Değerlendirme
Abstract
Keywords
Siyasal Düşünceler Tarihi, Şerif Mardin, Bilgi Sosyolojisi, İdeoloji, Din.
Supporting Institution
Project Number
References
- Arı, Y. (2019). Karl Mannheim’in bilgi sosyolojisi. Social Sciences Studies Journal, 5(30), 1085-1191.
- Arlı, A. (2018). Oryantalizm-oksidentalizm ve Şerif Mardin. (4. bs). İstanbul: Küre Yayınları.
- Bal, H. (2004). Bilginin felsefesi: sosyolojik boyutları. Isparta: Fakülte Yayınları.
- Berger, P. L. ve Luckman, T. (2008). Gerçekliğin sosyal inşâsı, bir bilgi sosyolojisi incelemesi. V. S. Öğütle (çev.). İstanbul: Paradigma Yayıncılık.
- Bostan, M. (2012). C. Wright Mills’in sosyoloji anlayışı. Yayımlanmamış yüksek lisans tezi, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Anabilim Dalı, İstanbul.
- Burke, P. (2004). Gutenberg’den Diderot’ya bilginin toplumsal tarihi. M. Tunçay (çev.). (2. bs). İstanbul: Tarih Vakfı Yurt Yayınları.
- Doğan, N. (2008). Şerif Mardin, Türk sosyolojisi ve sosyolojik teori. İçinde T. Takış (Ed.), Şerif Mardin okumaları (ss. 19-41), Ankara: Doğu Batı Yayınları.
- Freud, S. (2000). Bir yanılsamanın geleceği, uygarlık ve hoşnutsuzlukları. A. Yardımlı (çev.). İstanbul: İdea Yayınevi.
- Hekman S. (1999). Bilgi sosyolojisi ve hermeneutik: Mannheim, Gadamer, Foucault ve Derrida. H. Arslan & B. Balkız (çev.). İstanbul: Paradigma Yayınları.
- Kayalı, K. (2008). Şerif Mardin okumaları konusunda bazı sorular ya da bazı sorunlar. İçinde T. Takış (Ed.), Şerif Mardin okumaları (ss. 91-102), Ankara: Doğu Batı Yayınları.