BibTex RIS Cite

Osmanlı İmparatorluğu Döneminde Anadolu’da Meyve ve Sebze Üretimi

Year 2008, Issue: 24, 217 - 251, 01.12.2008

Abstract

Osmanlılar döneminde Anadolu’da ziraatı yapılan tarım ürünlerinin içerisinde meyve-sebzeüretiminin önemli bir yeri bulunmaktadır. Meyveler içerisinde en fazla üretimi yapılan ürünler,üzüm ve ceviz iken, sebzeler içerisinde ise soğan ve sarımsak diğer ürünlere göre öne çıkmaktadır.İncelenen dönem içerisinde, badem, kayısı, erik, elma, armut, kiraz, dut, nar, kestane,fındık, kavun, karpuz, bezelye gibi ürünlerin de ziraatı yapılmaktadır.

Production Of Fruit And Vegetable In Anatolia In The Period Of Ottoman Empire

Year 2008, Issue: 24, 217 - 251, 01.12.2008

Abstract

In the Ottoman Period fruit and vegetable-fruit growing had an important place among/within the Anatolian agricultural production. Among the fruits, grape and walnut production were more than the other fruit production and among the vegetable products onion and garlic productions were considerable. Furthermore, there was agriculture of products like as almond, apricot, plum, apple, pear, cherry, mulberry, pomegranate, chestnut, nut, melon, watermelon and pea in this period.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA29VB47MT
Journal Section Articles
Authors

İbrahim Solak This is me

Publication Date December 1, 2008
Published in Issue Year 2008 Issue: 24

Cite

APA Solak, İ. (2008). Osmanlı İmparatorluğu Döneminde Anadolu’da Meyve ve Sebze Üretimi. Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi(24), 217-251.

Selçuk University Journal of Studies in Turcology is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License (CC BY NC).