BibTex RIS Kaynak Göster

TURKISH BREAD WHEAT CULTIVARS SUITABILITY FOR WHEAT AND FLOUR QUALITY STANDARDS

Yıl 1995, Cilt: 4 Sayı: 1, - , 01.03.1995

Öz

The factor that effects the quality of wheat and product is the raw material. The quality of raw material is determined by variety first of all and the factors prior to harvest and after harvest.

In this paper, the factors that affect the raw-material quality is discussed and some solutions are proposed.

Kaynakça

  • ANONYMOUS, 1994a TİGEM. 1994-95 Yılı Tohumluk Üretim Programı. Ankara.
  • ANONYMOUS, 1994b. 1993-94 Üretim Yılı Buğday ve Arpa Üretim Durumu ve Araştırma Enstitülerinin Tohumluk Üretimindeki Yeri. Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, Ankara.
  • ANONYMOUS, 1986. Ülkesel Serin İklim Tahılları Araştırma Projesi. Kalite Çalışmaları 1984-85 Dönemi Gelişme Raporu. Orta Anadolu Bölge Zirai Araştırma Enstitüsü, Ankara.
  • ATLI, A., 1985. İç Anadolu'da Yetiştirilen Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerin Kalite Özellikleri Üzerine Çevre ve Çeşitin Etkisi. Doktora Tezi. A.Ü.Zir.Fak. Ankara.
  • ATLI, A.. KOÇAK, N. ve AKTAN, B., 1993. Çevre Koşullarının Kaliteli Makarnalık Buğday Yetiştirmeye Uygunluk Yönünden Değer¬lendirilmesi. Makarnalık Buğday ve Mamulleri Sempozyumu. S.345-351, 30 Kasım-3 Aralık 1993. Tarım Yayınları.
  • ERİK, N., 1994. Türkiye'de Değirmenciliğin Genel Görünümü. I. Türkiye Değirmencilik ve Sanayii Teknolojisi Sempozyumu. S: 91-101. Konya.
  • ELGÜN, A. ve TÜRKER, 1994. Un Değirmenciliğinde Prodüktivite Sorunları. I. Türkiye Değirmencilik ve Sanayi Teknolojisi Sempozyumu. S: 76-81. Konya.
  • MIZRAK, M., 1983. Türkiye İklim Bölgeleri ve Haritası. Orta Anadolu Bölge Zirai Araştırma Enstitüsü, Teknik Yayın No:2. Genel Yayın No: 52. S:24. Ankara.

TÜRKİYE'DE YETİŞTİRİLEN EKMEKLİK BUĞDAY ÇEŞİTLERİNİN BUĞDAY VE UN STANDARDINA UYGUNLUĞU

Yıl 1995, Cilt: 4 Sayı: 1, - , 01.03.1995

Öz

 Buğday  ürünlerinin  kalitelerini  etkileyen  en önemli  faktör  hammaddedeki   hammadde kalitelerini ise çeşitle birlikte hasat öncesi ve hasat sonrası bir dizi faktör belirlemektedir.

Bu yazıda Türkiye'de hammadde kalitesini olumsuz yönde etkileyen tüm sorunlar ve çözüm önerileri üzerinde durulmuştur.

Kaynakça

  • ANONYMOUS, 1994a TİGEM. 1994-95 Yılı Tohumluk Üretim Programı. Ankara.
  • ANONYMOUS, 1994b. 1993-94 Üretim Yılı Buğday ve Arpa Üretim Durumu ve Araştırma Enstitülerinin Tohumluk Üretimindeki Yeri. Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, Ankara.
  • ANONYMOUS, 1986. Ülkesel Serin İklim Tahılları Araştırma Projesi. Kalite Çalışmaları 1984-85 Dönemi Gelişme Raporu. Orta Anadolu Bölge Zirai Araştırma Enstitüsü, Ankara.
  • ATLI, A., 1985. İç Anadolu'da Yetiştirilen Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerin Kalite Özellikleri Üzerine Çevre ve Çeşitin Etkisi. Doktora Tezi. A.Ü.Zir.Fak. Ankara.
  • ATLI, A.. KOÇAK, N. ve AKTAN, B., 1993. Çevre Koşullarının Kaliteli Makarnalık Buğday Yetiştirmeye Uygunluk Yönünden Değer¬lendirilmesi. Makarnalık Buğday ve Mamulleri Sempozyumu. S.345-351, 30 Kasım-3 Aralık 1993. Tarım Yayınları.
  • ERİK, N., 1994. Türkiye'de Değirmenciliğin Genel Görünümü. I. Türkiye Değirmencilik ve Sanayii Teknolojisi Sempozyumu. S: 91-101. Konya.
  • ELGÜN, A. ve TÜRKER, 1994. Un Değirmenciliğinde Prodüktivite Sorunları. I. Türkiye Değirmencilik ve Sanayi Teknolojisi Sempozyumu. S: 76-81. Konya.
  • MIZRAK, M., 1983. Türkiye İklim Bölgeleri ve Haritası. Orta Anadolu Bölge Zirai Araştırma Enstitüsü, Teknik Yayın No:2. Genel Yayın No: 52. S:24. Ankara.
Toplam 8 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ayhan Atlı Bu kişi benim

Vehbi Eser Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995 Cilt: 4 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Atlı, A., & Eser, V. (1995). TURKISH BREAD WHEAT CULTIVARS SUITABILITY FOR WHEAT AND FLOUR QUALITY STANDARDS. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi, 4(1).
AMA Atlı A, Eser V. TURKISH BREAD WHEAT CULTIVARS SUITABILITY FOR WHEAT AND FLOUR QUALITY STANDARDS. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi. Mart 1995;4(1).
Chicago Atlı, Ayhan, ve Vehbi Eser. “TURKISH BREAD WHEAT CULTIVARS SUITABILITY FOR WHEAT AND FLOUR QUALITY STANDARDS”. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi 4, sy. 1 (Mart 1995).
EndNote Atlı A, Eser V (01 Mart 1995) TURKISH BREAD WHEAT CULTIVARS SUITABILITY FOR WHEAT AND FLOUR QUALITY STANDARDS. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi 4 1
IEEE A. Atlı ve V. Eser, “TURKISH BREAD WHEAT CULTIVARS SUITABILITY FOR WHEAT AND FLOUR QUALITY STANDARDS”, Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi, c. 4, sy. 1, 1995.
ISNAD Atlı, Ayhan - Eser, Vehbi. “TURKISH BREAD WHEAT CULTIVARS SUITABILITY FOR WHEAT AND FLOUR QUALITY STANDARDS”. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi 4/1 (Mart 1995).
JAMA Atlı A, Eser V. TURKISH BREAD WHEAT CULTIVARS SUITABILITY FOR WHEAT AND FLOUR QUALITY STANDARDS. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi. 1995;4.
MLA Atlı, Ayhan ve Vehbi Eser. “TURKISH BREAD WHEAT CULTIVARS SUITABILITY FOR WHEAT AND FLOUR QUALITY STANDARDS”. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi, c. 4, sy. 1, 1995.
Vancouver Atlı A, Eser V. TURKISH BREAD WHEAT CULTIVARS SUITABILITY FOR WHEAT AND FLOUR QUALITY STANDARDS. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi. 1995;4(1).