BibTex RIS Cite

PHENOLIC COMPOUNDS IN GRAIN LEGUMES AND THEIR ECOLOGIC SIGNIFICANCE

Year 1993, Volume: 2 Issue: 4, - , 31.12.1993

Abstract

Phenolic compounds that occur in grain legumes species are described and their drawbacks and merits for the species are discussed. Phenolic compounds have deleterious nutritional effects on human and mono-gastric animals when incorporated into diets. Affords towards developing low or zero phenolic cultivars have long been under way. However, they regulate plant growth and development controlling Rhizobium nodulation, regulation of auxin transport and have defensive functions.

DANE BAKLAGİL BİTKİLERİNDE FENOL BİLEŞİKLERİ VE BUNLARIN EKOLOJİK ÖNEMİ

Year 1993, Volume: 2 Issue: 4, - , 31.12.1993

Abstract

 

Dane baklagil bitkilerinde oluşan fenol bileşikleri tarif edilmiş ve bunların fayda ve zararları tartışılmıştır. Tohumda bulunan fenol bileşikleri insan ve tek mideli hayvan beslenmesinde problem ortaya çıkarmaktadır. Dolayısıyla bitki ıslahçıları düşük seviyede fenol bileşikleri içeren varyeteler ıslah etmeye çalışmaktadırlar. Fakat, mevcut veriler bu maddelerin bitki bünyesinde fizyolojik ve hastalık etmenlerine dayanıklılık işlevlerinin olduğunu göstermektedir.

 

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language English
Journal Section Articles
Authors

Faik Kantar This is me

Publication Date December 31, 1993
Published in Issue Year 1993 Volume: 2 Issue: 4

Cite

APA Kantar, F. (1993). PHENOLIC COMPOUNDS IN GRAIN LEGUMES AND THEIR ECOLOGIC SIGNIFICANCE. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi, 2(4).
AMA Kantar F. PHENOLIC COMPOUNDS IN GRAIN LEGUMES AND THEIR ECOLOGIC SIGNIFICANCE. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi. December 1993;2(4).
Chicago Kantar, Faik. “PHENOLIC COMPOUNDS IN GRAIN LEGUMES AND THEIR ECOLOGIC SIGNIFICANCE”. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi 2, no. 4 (December 1993).
EndNote Kantar F (December 1, 1993) PHENOLIC COMPOUNDS IN GRAIN LEGUMES AND THEIR ECOLOGIC SIGNIFICANCE. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi 2 4
IEEE F. Kantar, “PHENOLIC COMPOUNDS IN GRAIN LEGUMES AND THEIR ECOLOGIC SIGNIFICANCE”, Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi, vol. 2, no. 4, 1993.
ISNAD Kantar, Faik. “PHENOLIC COMPOUNDS IN GRAIN LEGUMES AND THEIR ECOLOGIC SIGNIFICANCE”. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi 2/4 (December 1993).
JAMA Kantar F. PHENOLIC COMPOUNDS IN GRAIN LEGUMES AND THEIR ECOLOGIC SIGNIFICANCE. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi. 1993;2.
MLA Kantar, Faik. “PHENOLIC COMPOUNDS IN GRAIN LEGUMES AND THEIR ECOLOGIC SIGNIFICANCE”. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi, vol. 2, no. 4, 1993.
Vancouver Kantar F. PHENOLIC COMPOUNDS IN GRAIN LEGUMES AND THEIR ECOLOGIC SIGNIFICANCE. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi. 1993;2(4).