BibTex RIS Kaynak Göster

Yakın Alan İletişimi Teknolojisi

Yıl 2011, Cilt: 4 Sayı: 1 - Cilt: 4 Sayı: 1, - , 24.06.2016

Öz

Yakın Alan İletişimi iki elektronik cihazın kısa mesafede, yüksek frekansta ve düşük bant genişliğinde haberleşmesini sağlayan Radyo Frekansı ile Tanımlama tabanlı bir teknolojidir. NFC uygulamaları temel olarak üç ayrı çalışma kipi kullanırlar ve her bir kipin kullanımının getirmiş olduğu ayrı özellikler ve avantajlar mevcuttur. Her çalışma kipi farklı iş fırsatları ve katma değer olanakları sunabilmektedir. Bu çalışmada, öncelikle dünyada şu an itibari ile mevcut tüm NFC uygulamaları ve prototipleri, kullanmış oldukları çalışma kiplerine göre incelenmiştir. Daha sonra bu çalışmaların her biri ayrıntılı biçimde analiz edilmiş ve oluşturdukları katma değer ortaya konulmuştur. Çalışma, bu alandaki hedef beklentilerimizin konulması ile neticelendirilmiştir.

A Survey on Near Field Communication

Yıl 2011, Cilt: 4 Sayı: 1 - Cilt: 4 Sayı: 1, - , 24.06.2016

Öz

Near Field Communication is a new, emerging technology based on RFID technology. It provides short distance, wireless communication between two NFC enabled mobile handsets at high frequency and low bandwidth NFC applications uses three operating modes so that each mode has distinguishable properties, advantages, and disadvantages; so that each one provides different possible business opportunities and different added-value perspectives. In this paper we examined available NFC applications and application prototypes, noticing the modes each one uses. We also have analyzed those applications and pointed out which value-added services provide which benefits. We also have provided our vision on this area in this work.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA37HU77PP
Bölüm Makaleler(Araştırma)
Yazarlar

Büşra Özdenizci Bu kişi benim

Kerem Ok Bu kişi benim

Mehmet N. Aydın Bu kişi benim

Vedat Coşkun Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 24 Haziran 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Cilt: 4 Sayı: 1 - Cilt: 4 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Özdenizci, B., Ok, K., Aydın, M. N., Coşkun, V. (2016). Yakın Alan İletişimi Teknolojisi. Türkiye Bilişim Vakfı Bilgisayar Bilimleri Ve Mühendisliği Dergisi, 4(1).
AMA Özdenizci B, Ok K, Aydın MN, Coşkun V. Yakın Alan İletişimi Teknolojisi. TBV-BBMD. Haziran 2016;4(1).
Chicago Özdenizci, Büşra, Kerem Ok, Mehmet N. Aydın, ve Vedat Coşkun. “Yakın Alan İletişimi Teknolojisi”. Türkiye Bilişim Vakfı Bilgisayar Bilimleri Ve Mühendisliği Dergisi 4, sy. 1 (Haziran 2016).
EndNote Özdenizci B, Ok K, Aydın MN, Coşkun V (01 Haziran 2016) Yakın Alan İletişimi Teknolojisi. Türkiye Bilişim Vakfı Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Dergisi 4 1
IEEE B. Özdenizci, K. Ok, M. N. Aydın, ve V. Coşkun, “Yakın Alan İletişimi Teknolojisi”, TBV-BBMD, c. 4, sy. 1, 2016.
ISNAD Özdenizci, Büşra vd. “Yakın Alan İletişimi Teknolojisi”. Türkiye Bilişim Vakfı Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Dergisi 4/1 (Haziran 2016).
JAMA Özdenizci B, Ok K, Aydın MN, Coşkun V. Yakın Alan İletişimi Teknolojisi. TBV-BBMD. 2016;4.
MLA Özdenizci, Büşra vd. “Yakın Alan İletişimi Teknolojisi”. Türkiye Bilişim Vakfı Bilgisayar Bilimleri Ve Mühendisliği Dergisi, c. 4, sy. 1, 2016.
Vancouver Özdenizci B, Ok K, Aydın MN, Coşkun V. Yakın Alan İletişimi Teknolojisi. TBV-BBMD. 2016;4(1).

https://i.creativecommons.org/l/by-nc/4.0Makale Kabulü

 

Çevrimiçi makale yüklemesi yapmak için kullanıcı kayıt/girişini kullanınız.

Dergiye gönderilen makalelerin kabul süreci şu aşamalardan oluşmaktadır:

1.       Gönderilen her makale ilk aşamada en az iki hakeme gönderilmektedir.

2.       Hakem ataması, dergi editörleri tarafından yapılmaktadır. Derginin hakem havuzunda yaklaşık 200 hakem bulunmaktadır ve bu hakemler ilgi alanlarına göre sınıflandırılmıştır. Her hakeme ilgilendiği konuda makale gönderilmektedir. Hakem seçimi menfaat çatışmasına neden olmayacak biçimde yapılmaktadır.

3.       Hakemlere gönderilen makalelerde yazar adları kapatılmaktadır.

4.       Hakemlere bir makalenin nasıl değerlendirileceği açıklanmaktadır ve aşağıda görülen değerlendirme formunu doldurmaları istenmektedir.

5.       İki hakemin olumlu görüş bildirdiği makaleler editörler tarafından benzerlik incelemesinden geçirilir. Makalelerdeki benzerliğin %25’ten küçük olması beklenir.

6.       Tüm aşamaları geçmiş olan bir bildiri dil ve sunuş açısından editör tarafından incelenir ve gerekli düzeltme ve iyileştirmeler yapılır. Gerekirse yazarlara durum bildirilir.

 88x31.png   Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.