Türkiye
Cumhuriyeti helâl turizm kapsamında en çok turist gönderen ilk beş ülke ve
Kırgızistan’ı ziyaret edenlerin ülkelere göre dağılımında da yine ilk beş ülke
içerisinde yer almaktadır. Bu çerçevede
çalışmanın temel amacı, Kırgızistan’da helâl turizm özelliklerinin yeterlilik
düzeyini Türkiye vatandaşlarının görüşlerine dayalı olarak değerlendirmektir.
Araştırmanın örneklemini Kırgızistan’da eğitim, iş, gezi vb. amaçlarla bulunan
TC vatandaşları (n=155) oluşturmaktadır. Araştırma
sonuçlarına göre, Kırgızistan’da helâl turizm özelliklerinin mevcut durumunun
yeterli düzeyde olmadığı ortaya çıkmıştır. Bu konuda altyapı yatırımlarının
yapılması ve turizm işletmelerinin helâl pazar bölümünün farkında olmaları önem
arz etmektedir. Ancak, genel olarak ziyaretçiler Kırgızistan’ı turizm ve helâl turizm
açısından çekici bir ülke olarak görmektedirler. Araştırma sonuçlarının,
Kırgızistan’da turizm sektörünü düzenleyen devlet kurumları ve özel sektör
temsilcileri açısından yararlı bilgiler sağlayaсağı
düşünülmektedir.
Turkish
Republic is one of the top countries in terms of outbound halal tourism in the
world and it is also among the top five countries in terms of foreign visitors
to Kyrgyzstan. In this context, the main purpose of this study is to evaluate
current situation of halal tourism in Kyrgyzstan based on the citizens’ opinion
of Turkish Republic. The
sample of the study consists of Turkish visitors (n = 155), who visit
Kyrgyzstan for business, education, traveling etc. According to
the results of the study, the current situation of halal tourism in Kyrgyzstan
is not sufficient. In this case, it is seem to be important to make
infrastructure investments and to be aware of the halal market segment by
tourism enterprises. However, in general, visitors consider Kyrgyzstan as an
attractive country in terms of tourism and halal tourism. The findings of
the research are expected to provide useful insigths
for government agencies and private sector representatives in Kyrgyzstan.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Makaleler |
Authors | |
Publication Date | December 30, 2019 |
Submission Date | December 13, 2019 |
Published in Issue | Year 2019 Volume: 4 Issue: 2 |