BibTex RIS Cite

Büyük Ölçekli Otel İşletmelerinin Yiyecek-İçecek Ünitelerinde Üretim Dengesini Bozan Üretim Kayıplarının Rapor Edilmesi

Year 2010, Volume: 3 Issue: 1, - , 07.10.2010

Abstract

Büyük ölçekli otel işletmeleri bünyesinde faaliyet gösteren yiyecek-içecek departmanı işletmenin karlılığına direkt etki eden bir departman olması sebebiyle üretim dengesini bozan üretim kayıplarının raporlanması büyük önem arz etmektedir. Bu çalışmada yiyecek-içecek departmanındaki üretim dengesini bozan üretim kayıplarının ortaya çıkmasının nedenleri üzerinde durulmak suretiyle yiyecek-içecek departmanında raporlamanın önemi üzerinde durulmuştur. Çalışmanın sonucunda üretim dengesini bozan üretim kayıplarının raporlanmasının üretim dengesi açısından büyük öneme sahip olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Büyük Ölçekli Otel İşletmelerinin Yiyecek-İçecek Ünitelerinde Üretim Dengesini Bozan Üretim Kayıplarının Rapor Edilmesi

Year 2010, Volume: 3 Issue: 1, - , 07.10.2010

Abstract

Büyük ölçekli otel işletmeleri bünyesinde faaliyet gösteren yiyecek-içecek departmanı işletmenin karlılığına direkt etki eden bir departman olması sebebiyle üretim dengesini bozan üretim kayıplarının raporlanması büyük önem arz etmektedir. Bu çalışmada yiyecek-içecek departmanındaki üretim dengesini bozan üretim kayıplarının ortaya çıkmasının nedenleri üzerinde durulmak suretiyle yiyecek-içecek departmanında raporlamanın önemi üzerinde durulmuştur. Çalışmanın sonucunda üretim dengesini bozan üretim kayıplarının raporlanmasının üretim dengesi açısından büyük öneme sahip olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section SOS
Authors

Murat Doğdubay This is me

Mehmet Sarıoğlan This is me

Publication Date October 7, 2010
Published in Issue Year 2010 Volume: 3 Issue: 1

Cite

APA Doğdubay, M., & Sarıoğlan, M. (2010). Büyük Ölçekli Otel İşletmelerinin Yiyecek-İçecek Ünitelerinde Üretim Dengesini Bozan Üretim Kayıplarının Rapor Edilmesi. TÜBAV Bilim Dergisi, 3(1).
ISSN: 1308 - 4941