BibTex RIS Kaynak Göster

Büyük Ölçekli Otel İşletmelerinin Yiyecek-İçecek Ünitelerinde Üretim Dengesini Bozan Üretim Kayıplarının Rapor Edilmesi

Yıl 2010, Cilt: 3 Sayı: 1, - , 07.10.2010

Öz

Büyük ölçekli otel işletmeleri bünyesinde faaliyet gösteren yiyecek-içecek departmanı işletmenin karlılığına direkt etki eden bir departman olması sebebiyle üretim dengesini bozan üretim kayıplarının raporlanması büyük önem arz etmektedir. Bu çalışmada yiyecek-içecek departmanındaki üretim dengesini bozan üretim kayıplarının ortaya çıkmasının nedenleri üzerinde durulmak suretiyle yiyecek-içecek departmanında raporlamanın önemi üzerinde durulmuştur. Çalışmanın sonucunda üretim dengesini bozan üretim kayıplarının raporlanmasının üretim dengesi açısından büyük öneme sahip olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Büyük Ölçekli Otel İşletmelerinin Yiyecek-İçecek Ünitelerinde Üretim Dengesini Bozan Üretim Kayıplarının Rapor Edilmesi

Yıl 2010, Cilt: 3 Sayı: 1, - , 07.10.2010

Öz

Büyük ölçekli otel işletmeleri bünyesinde faaliyet gösteren yiyecek-içecek departmanı işletmenin karlılığına direkt etki eden bir departman olması sebebiyle üretim dengesini bozan üretim kayıplarının raporlanması büyük önem arz etmektedir. Bu çalışmada yiyecek-içecek departmanındaki üretim dengesini bozan üretim kayıplarının ortaya çıkmasının nedenleri üzerinde durulmak suretiyle yiyecek-içecek departmanında raporlamanın önemi üzerinde durulmuştur. Çalışmanın sonucunda üretim dengesini bozan üretim kayıplarının raporlanmasının üretim dengesi açısından büyük öneme sahip olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm SOS
Yazarlar

Murat Doğdubay Bu kişi benim

Mehmet Sarıoğlan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 7 Ekim 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 2010 Cilt: 3 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Doğdubay, M., & Sarıoğlan, M. (2010). Büyük Ölçekli Otel İşletmelerinin Yiyecek-İçecek Ünitelerinde Üretim Dengesini Bozan Üretim Kayıplarının Rapor Edilmesi. TÜBAV Bilim Dergisi, 3(1).
ISSN: 1308 - 4941