Büyük ölçekli otel işletmeleri bünyesinde faaliyet gösteren yiyecek-içecek departmanı işletmenin karlılığına direkt etki eden bir departman olması sebebiyle üretim dengesini bozan üretim kayıplarının raporlanması büyük önem arz etmektedir. Bu çalışmada yiyecek-içecek departmanındaki üretim dengesini bozan üretim kayıplarının ortaya çıkmasının nedenleri üzerinde durulmak suretiyle yiyecek-içecek departmanında raporlamanın önemi üzerinde durulmuştur. Çalışmanın sonucunda üretim dengesini bozan üretim kayıplarının raporlanmasının üretim dengesi açısından büyük öneme sahip olduğu sonucuna ulaşılmıştır.
Büyük ölçekli otel işletmeleri bünyesinde faaliyet gösteren yiyecek-içecek departmanı işletmenin karlılığına direkt etki eden bir departman olması sebebiyle üretim dengesini bozan üretim kayıplarının raporlanması büyük önem arz etmektedir. Bu çalışmada yiyecek-içecek departmanındaki üretim dengesini bozan üretim kayıplarının ortaya çıkmasının nedenleri üzerinde durulmak suretiyle yiyecek-içecek departmanında raporlamanın önemi üzerinde durulmuştur. Çalışmanın sonucunda üretim dengesini bozan üretim kayıplarının raporlanmasının üretim dengesi açısından büyük öneme sahip olduğu sonucuna ulaşılmıştır.
Bölüm | SOS |
---|---|
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 7 Ekim 2010 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2010 Cilt: 3 Sayı: 1 |