Conference Paper
BibTex RIS Cite

Cumhuriyet Türkiye’sinde Meal ve Tefsirin Serencamı

Year 2012, Volume: 21 Issue: 2, 275 - 281, 01.06.2012

Abstract

Osmanlı Devletinin son dönemi ile birlikte Cumhuriyet Türkiye’sine geçiş sürecinde telif edilen meal ve tefsirlerin karakteri, vasıfları ve ortaya çıkış sebepleri vb. hususlar üzerine yapılan çalışmaların az olduğu söylenebilir. Bu alanla alakalı yapılan çalışmaların sadece kişi merkezli ya da münferit bazı meseleler etrafında olması, bu sürecin bütün boyutlarıyla ele alınmasının gerekliliğine işaret etmektedir. Çünkü bahsi geçen bu dönem, bugün Türkiye’deki Kur’an ve tefsir sahasında yapılan çalışmaların seyrini etkilemiş ve bu alanla alakalı yeni anlayış ve yaklaşım biçimlerinin tezahür etmesine sebep olmuştur.

Year 2012, Volume: 21 Issue: 2, 275 - 281, 01.06.2012

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Reviews
Authors

Ömer Dinç This is me

Publication Date June 1, 2012
Published in Issue Year 2012 Volume: 21 Issue: 2

Cite

ISNAD Dinç, Ömer. “Cumhuriyet Türkiye’sinde Meal Ve Tefsirin Serencamı”. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi 21/2 (June 2012), 275-281.

25955

Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY-NC 4.0) ile lisanslanmıştır.