Konferans Bildirisi
BibTex RIS Kaynak Göster

Cumhuriyet Türkiye’sinde Meal ve Tefsirin Serencamı

Yıl 2012, Cilt: 21 Sayı: 2, 275 - 281, 01.06.2012

Öz

Osmanlı Devletinin son dönemi ile birlikte Cumhuriyet Türkiye’sine geçiş sürecinde telif edilen meal ve tefsirlerin karakteri, vasıfları ve ortaya çıkış sebepleri vb. hususlar üzerine yapılan çalışmaların az olduğu söylenebilir. Bu alanla alakalı yapılan çalışmaların sadece kişi merkezli ya da münferit bazı meseleler etrafında olması, bu sürecin bütün boyutlarıyla ele alınmasının gerekliliğine işaret etmektedir. Çünkü bahsi geçen bu dönem, bugün Türkiye’deki Kur’an ve tefsir sahasında yapılan çalışmaların seyrini etkilemiş ve bu alanla alakalı yeni anlayış ve yaklaşım biçimlerinin tezahür etmesine sebep olmuştur.

Yıl 2012, Cilt: 21 Sayı: 2, 275 - 281, 01.06.2012

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Kitap ve Bilimsel Toplantı Değerlendirmeleri
Yazarlar

Ömer Dinç Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Cilt: 21 Sayı: 2

Kaynak Göster

ISNAD Dinç, Ömer. “Cumhuriyet Türkiye’sinde Meal Ve Tefsirin Serencamı”. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi 21/2 (Haziran 2012), 275-281.

25955

Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY-NC 4.0) ile lisanslanmıştır.