Türkiye’de Eğitimde Cinsiyet Eşitsizliğinin Yoksulluk Üzerindeki Etkisi
Abstract
Keywords
References
- ALPAYDIN, Yusuf (2008), “Türkiye’de Yoksulluk ve Eğitim İlişkileri”, İLEM Yıllık, 3 (3), 49-64.
- BARRO, Robert J. ve LEE, Jong-Wha (2001), “International Data on Educational Attainment: Updates and Implications,” Oxford Economic Papers, 11-32.
- CHAUDHRY, I. Sharif ve RAHMAN, Saeed ur, (2009), “The Impact of Gender Inequality in Education on Rural Poverty in Pakistan: An Empirical Analysis”, European Journal of Economics, Finance and Administrative Sciences, 15, 1-15.
- DAYIOĞLU, Meltem (2007), “Türkiye’de Çocuk Yoksulluğu: Ölçüm Yöntemleri ve Yoksulluğun Belirleyicileri”, TİSK Akademi, 1, 83-105.
- DPT, (2001), “Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı: Gelir Dağılımının İyileştirilmesi ve Yoksullukla Mücadele Özel İhtisas Komisyonu Raporu”, Özel İhtisas Komisyonu Raporu, Yayın No: DPT: 2599- ÖİK: 610, Ankara.
- GÜRSEL, Seyfettin, LEVENT, Haluk, SELİM, Raziye ve SARICA, Özlem (2000), Türkiye’de Bireysel Gelir Dağılımı ve Yoksulluk -Avrupa Birliği ile Karşılaştırma-, İstanbul: Lebib Yalkın Yayınları.
- İstatistiki Verilere Göre Türkiye’de Kadınların Genel Konumu ve Başörtüsü Yasağının Cinsiyet Endeksine Etkileri, www.ak-der.org/images/istatistik_basortusu_78.doc (01.02.2009).
- KSGM, (2008), Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ulusal Eylem Planı 2008-2013, T.C. Başbakanlık Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, Ankara.
Details
Primary Language
Turkish
Subjects
-
Journal Section
-
Authors
Özlem Ayvaz Kızılgöl
This is me
Publication Date
March 1, 2012
Submission Date
September 13, 2014
Acceptance Date
-
Published in Issue
Year 2012 Volume: 19 Number: 1