BibTex RIS Cite

Gıda İşleme Yöntemlerinin Gıda Alerjenitesi Üzerine Etkisi

Year 2015, Volume: 29 Issue: 2, 0 - 0, 21.08.2015

Abstract

Gıda alerjisi, insan bağışıklık sisteminin belirli gıdalara karşı gösterdiği aşırı duyarlılık reaksiyonudur. Gıdalarda bulunan alerjenler insan sağlığını ve dolayısıyla da gıda güvenliğini tehdit eden önemli tehlikelerden biri olarak görülmektedir. İşlenmiş gıdaların alerjenik özelliklerinden ziyade IgE bağlama kapasitesi hakkında birçok çalışma bulunurken; kontrollü koşullar altında gıda üretim yöntemlerinin gıda alerjenitesi üzerine etkileriyle ilgili sistematik denetlemeler yok denecek kadar azdır. Bu derleme, gıda işleme yöntemleri ve bu yöntemlerin gıdaların alerjenik kapasitelerine etkisi üzerine genel bir bakış sağlamaktadır.

Year 2015, Volume: 29 Issue: 2, 0 - 0, 21.08.2015

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Research Articles
Authors

Tülay Özcan

Berrak Delikanlı This is me

Eda Yıldız This is me

Publication Date August 21, 2015
Published in Issue Year 2015 Volume: 29 Issue: 2

Cite

APA Özcan, T., Delikanlı, B., & Yıldız, E. (2015). Gıda İşleme Yöntemlerinin Gıda Alerjenitesi Üzerine Etkisi. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 29(2).
AMA Özcan T, Delikanlı B, Yıldız E. Gıda İşleme Yöntemlerinin Gıda Alerjenitesi Üzerine Etkisi. Uludag Üniv. Ziraat Fak. Derg. August 2015;29(2).
Chicago Özcan, Tülay, Berrak Delikanlı, and Eda Yıldız. “Gıda İşleme Yöntemlerinin Gıda Alerjenitesi Üzerine Etkisi”. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 29, no. 2 (August 2015).
EndNote Özcan T, Delikanlı B, Yıldız E (August 1, 2015) Gıda İşleme Yöntemlerinin Gıda Alerjenitesi Üzerine Etkisi. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 29 2
IEEE T. Özcan, B. Delikanlı, and E. Yıldız, “Gıda İşleme Yöntemlerinin Gıda Alerjenitesi Üzerine Etkisi”, Uludag Üniv. Ziraat Fak. Derg., vol. 29, no. 2, 2015.
ISNAD Özcan, Tülay et al. “Gıda İşleme Yöntemlerinin Gıda Alerjenitesi Üzerine Etkisi”. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 29/2 (August 2015).
JAMA Özcan T, Delikanlı B, Yıldız E. Gıda İşleme Yöntemlerinin Gıda Alerjenitesi Üzerine Etkisi. Uludag Üniv. Ziraat Fak. Derg. 2015;29.
MLA Özcan, Tülay et al. “Gıda İşleme Yöntemlerinin Gıda Alerjenitesi Üzerine Etkisi”. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 29, no. 2, 2015.
Vancouver Özcan T, Delikanlı B, Yıldız E. Gıda İşleme Yöntemlerinin Gıda Alerjenitesi Üzerine Etkisi. Uludag Üniv. Ziraat Fak. Derg. 2015;29(2).