BibTex RIS Kaynak Göster

Gıda İşleme Yöntemlerinin Gıda Alerjenitesi Üzerine Etkisi

Yıl 2015, Cilt: 29 Sayı: 2, 0 - 0, 21.08.2015

Öz

Gıda alerjisi, insan bağışıklık sisteminin belirli gıdalara karşı gösterdiği aşırı duyarlılık reaksiyonudur. Gıdalarda bulunan alerjenler insan sağlığını ve dolayısıyla da gıda güvenliğini tehdit eden önemli tehlikelerden biri olarak görülmektedir. İşlenmiş gıdaların alerjenik özelliklerinden ziyade IgE bağlama kapasitesi hakkında birçok çalışma bulunurken; kontrollü koşullar altında gıda üretim yöntemlerinin gıda alerjenitesi üzerine etkileriyle ilgili sistematik denetlemeler yok denecek kadar azdır. Bu derleme, gıda işleme yöntemleri ve bu yöntemlerin gıdaların alerjenik kapasitelerine etkisi üzerine genel bir bakış sağlamaktadır.

Yıl 2015, Cilt: 29 Sayı: 2, 0 - 0, 21.08.2015

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Tülay Özcan

Berrak Delikanlı Bu kişi benim

Eda Yıldız Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 21 Ağustos 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 29 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Özcan, T., Delikanlı, B., & Yıldız, E. (2015). Gıda İşleme Yöntemlerinin Gıda Alerjenitesi Üzerine Etkisi. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 29(2).
AMA Özcan T, Delikanlı B, Yıldız E. Gıda İşleme Yöntemlerinin Gıda Alerjenitesi Üzerine Etkisi. Uludag Üniv. Ziraat Fak. Derg. Ağustos 2015;29(2).
Chicago Özcan, Tülay, Berrak Delikanlı, ve Eda Yıldız. “Gıda İşleme Yöntemlerinin Gıda Alerjenitesi Üzerine Etkisi”. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 29, sy. 2 (Ağustos 2015).
EndNote Özcan T, Delikanlı B, Yıldız E (01 Ağustos 2015) Gıda İşleme Yöntemlerinin Gıda Alerjenitesi Üzerine Etkisi. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 29 2
IEEE T. Özcan, B. Delikanlı, ve E. Yıldız, “Gıda İşleme Yöntemlerinin Gıda Alerjenitesi Üzerine Etkisi”, Uludag Üniv. Ziraat Fak. Derg., c. 29, sy. 2, 2015.
ISNAD Özcan, Tülay vd. “Gıda İşleme Yöntemlerinin Gıda Alerjenitesi Üzerine Etkisi”. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 29/2 (Ağustos 2015).
JAMA Özcan T, Delikanlı B, Yıldız E. Gıda İşleme Yöntemlerinin Gıda Alerjenitesi Üzerine Etkisi. Uludag Üniv. Ziraat Fak. Derg. 2015;29.
MLA Özcan, Tülay vd. “Gıda İşleme Yöntemlerinin Gıda Alerjenitesi Üzerine Etkisi”. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 29, sy. 2, 2015.
Vancouver Özcan T, Delikanlı B, Yıldız E. Gıda İşleme Yöntemlerinin Gıda Alerjenitesi Üzerine Etkisi. Uludag Üniv. Ziraat Fak. Derg. 2015;29(2).