Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

GENETİK OLARAK DEĞİŞTİRİLMİŞ ORGANİZMALARIN TARIMSAL ÜRETİMDE KULLANIMI, YÖNETİMİ VE AVRUPA BİRLİĞİNE UYUMLAŞTIRILMASI* **

Yıl 2004, , 37 - 47, 01.01.2004
https://doi.org/10.1501/Avraras_0000000015

Öz

ABSTRACT
Developments ar isen in the period that has passed since the usage of GMO’s in agricultural production make it compulsory, the effective management o f these products in bio-security system.
We deal in this article first, with ecological and socio-economical effects of GMO’s in the light ofresults from experimental works and predictions, second with the harmonisation of turkish regulations airmed to manage the merotioned risks within bio- security management to EU.

GİRİŞ
Son yıllarda genetik ve moleküler biyolojide meydana gelen gelişmeler, organizmaların genetik yapılarının mühendislik uygulamalarıyla işlenebilmesi ve biçimlenebilmesini olanaklı hale getirmektedir. Bu kapsamda, gen teknolojisinin olanaklarıyla gen değişiminin doğal süreçler içinde mümkün olmadığı canlı türleri arasında gen aktarımı yapılabilmekte ve organizmaların gen yapıları amaçlı şekilde değiştirilebilmektedir. Böylece, daha fazla miktarda ve kalitede ürün veren, marjinal koşullara ve zararlılara karşı dayanıklı, başta kültür bitkileri olmak üzere çeşitli gen mühendisliği ürünü organizmalar geliştirilebilmektedir.

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi Ankara Üniversitesi Avrupa Çalışmaları Dergisi
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Oğuz Özdemir Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 2004
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 2004
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004

Kaynak Göster

Chicago Özdemir, Oğuz. “GENETİK OLARAK DEĞİŞTİRİLMİŞ ORGANİZMALARIN TARIMSAL ÜRETİMDE KULLANIMI, YÖNETİMİ VE AVRUPA BİRLİĞİNE UYUMLAŞTIRILMASI* **”. Ankara Avrupa Çalışmaları Dergisi 3, sy. 2 (Ocak 2004): 37-47. https://doi.org/10.1501/Avraras_0000000015.

320px-Cc_by-nc-nd_icon.svg.png

Ankara Avrupa Çalışmaları Dergisi (AAÇD) Creative Commons Atıf-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.