TR
EN
Özel hastanelerde işgören bulma yöntemleri üzerine bir araştırma
Öz
İşletmelerin verimliliği ve kalitesini arttıran en önemli unsur insan faktörüdür. Rekabet yarışındaki farkın, insan faktöründeki nitelik ve niceliğinin artışıyla doğru orantılı olduğu fark edilmiştir. Bu çalışma ile, İstanbul ilinde 250 ve altında çalışanı olan özel hastanelerde insan kaynakları işgören bulma yöntemleri ve insan kaynakları departman yapıları belirlenmeye çalışılmıştır. Özel hastanelerde çalışan personel sayısının artışına bağlı olarak insan kaynakları ile ilgili departmanların kurulması arasında pozitif bir ilişki olduğu tespit edilmiştir. Çalışan sayısı arttıkça özel hastanelerde insan kaynakları departmanı oluşturulduğu görülmektedir. Çalışmada, işgören bulma yöntemlerine göre işgören bulma puanı ile iş performansı puanı arasında pozitif yönde ilişki saptanmıştır. İşgören bulma puanı ve iş performansı puanı arttıkça iş devir hızının düştüğü görülmüştür. Literatür taramasından ve yapılan uygulama çalışmasından elde edilen sonuçlara göre özel hastanelerde insan kaynakları işgören bulma faaliyetleri yeterli düzeyde işlevsellik kazandığından söz edilemez.
Anahtar Kelimeler
Kaynakça
- Ateş,M.(2012).Sağlık İşletmeciliği, Sağlık Hizmetlerinde İnsan Kaynakları
- Yönetimi,.Beta Yayınları,İstanbul. Bektaş,G.(2011).SağlıkYönetimi.
- Yönetimi.İçinde: Kaptanoğlu,Y,A.(ed.) , Beşir Kitabevi,186-231. Sağlık Kurumlarında İnsan Kaynakları Benli, A ve Şahin, L.(2004).İnsan Kaynakları Yönetiminde İşgören Bulma ve Seçme:
- Çınar Hotel Uygulaması, Bilgi,8,113-124. Budak, G.(2004).İnsan Kaynakları Yönetimi.V.Baskı,İzmir.
- Büyüksavaş, A.(2010).’’Kamu Hizmeti Sunan Özel Hastanelerin Sorunları ve Çözüm
- Önerileri:Isparta ve Antalya Örneği’’. Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek lisans Tezi. Coopers,P.(2000).İnsan Kaynakları Kıyaslaması.2000-Türkiye Raporu.
- Çavdar, H ve Çavdar, M.(2010).İşletmelerde İşgören Bulma Ve Seçme Aşamaları.Journal of Naval Science and Engineering,6(1):79-92.
- Çoşkun, R.; Wolff,A.; Gürler G.(2001).Kobi’lerde İnsan Kaynakları Tedarik Yöntemleri
Ayrıntılar
Birincil Dil
Türkçe
Konular
-
Bölüm
-
Yayımlanma Tarihi
1 Aralık 2013
Gönderilme Tarihi
-
Kabul Tarihi
-
Yayımlandığı Sayı
Yıl 2013 Sayı: 31
APA
Uluç, F., & Sayan, İ. (2013). Özel hastanelerde işgören bulma yöntemleri
üzerine bir araştırma. Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Dergisi, 31, 65-90. https://izlik.org/JA86EM84ZE
AMA
1.Uluç F, Sayan İ. Özel hastanelerde işgören bulma yöntemleri
üzerine bir araştırma. ABMYO Dergisi. 2013;(31):65-90. https://izlik.org/JA86EM84ZE
Chicago
Uluç, Fatma, ve İlknur Sayan. 2013. “Özel hastanelerde işgören bulma yöntemleri
üzerine bir araştırma”. Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Dergisi, sy 31: 65-90. https://izlik.org/JA86EM84ZE.
EndNote
Uluç F, Sayan İ (01 Aralık 2013) Özel hastanelerde işgören bulma yöntemleri
üzerine bir araştırma. Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Dergisi 31 65–90.
IEEE
[1]F. Uluç ve İ. Sayan, “Özel hastanelerde işgören bulma yöntemleri
üzerine bir araştırma”, ABMYO Dergisi, sy 31, ss. 65–90, Ara. 2013, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA86EM84ZE
ISNAD
Uluç, Fatma - Sayan, İlknur. “Özel hastanelerde işgören bulma yöntemleri
üzerine bir araştırma”. Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Dergisi. 31 (01 Aralık 2013): 65-90. https://izlik.org/JA86EM84ZE.
JAMA
1.Uluç F, Sayan İ. Özel hastanelerde işgören bulma yöntemleri
üzerine bir araştırma. ABMYO Dergisi. 2013;:65–90.
MLA
Uluç, Fatma, ve İlknur Sayan. “Özel hastanelerde işgören bulma yöntemleri
üzerine bir araştırma”. Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Dergisi, sy 31, Aralık 2013, ss. 65-90, https://izlik.org/JA86EM84ZE.
Vancouver
1.Fatma Uluç, İlknur Sayan. Özel hastanelerde işgören bulma yöntemleri
üzerine bir araştırma. ABMYO Dergisi [Internet]. 01 Aralık 2013;(31):65-90. Erişim adresi: https://izlik.org/JA86EM84ZE
