BibTex RIS Kaynak Göster

Türkiye’de Giderek Gelişen Demokratik Değerler ve Valilerin Seçimle Gelmesi

Yıl 2016, Sayı: 42, 19 - 34, 01.04.2016

Öz

Son yıllarda Türkiye’de merkezi idaresinin taşradaki temsilcileri sayılan vali ve Kaymakamların üstlendikleri görev ve sorumluluklarının yanında geleceklerinin de tartışılmakta olduğu bir gerçektir. Bu bağlamda özellikle Anadolu’nun görece daha küçük yerleşim birimlerinde yaşayanlar hala valilik ve kaymakamlık müessesesinin gerekliliğine inanırken, özellikle büyükşehirlerde yaşayanlar arasında atanmış vali ve kaymakamlardan ziyade seçilmiş Belediye Başkanlarının tercih edilmeye başlandığı bir sürece girilmiştir.2 Bu makalede herhangi bir kurala bağlı olmaksızın, tamamen siyasi otoritenin bir tercihi olarak tezahür eden valilerin atanmalarından hareketle, Türk İdare yapısında istisnai bir görev olarak kabul edilen valilik müessesesinin geleceği tartışmaya açılmaktadır.

Kaynakça

  • [17] 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu

Growıng İmprovement of Democratic Values and Governors Elected in Turkey

Yıl 2016, Sayı: 42, 19 - 34, 01.04.2016

Öz

Beside the role and responsibilities of Governors and Head officials of districts in provinces that have recently been subjected to the discussion, it is an emerging reality that their future also comes under the queestion of inquiery. In that context, those who reside in small provinces of Turkey still have a belief in the necessity og the governing institutions regulated and appointed by the state; whereas, in big cities people have started experiencing a process in which they particularly prefer the Governors being elected as the mayor to the Governors being appointed by the state.In this article, it is discuss future of the Governor’s apointment sisytem,as completely a choice of fully political authority and exactly regardless of any rules and in Turkey

Kaynakça

  • [17] 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Özcan Erdoğan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Sayı: 42

Kaynak Göster

APA Erdoğan, Ö. (2016). Türkiye’de Giderek Gelişen Demokratik Değerler ve Valilerin Seçimle Gelmesi. Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Dergisi(42), 19-34.


All site content, except where otherwise noted, is licensed under a Creative Common Attribution Licence. (CC-BY-NC 4.0)

by-nc.png