BibTex RIS Kaynak Göster

İlahi Komedya ve Büyük Timur Oyunlarında Avrupa’nın İslam Anlayışı

Yıl 2015, Sayı: 47, 258 - 271, 01.01.2015

Öz

Bu çalışma iki önemli eser ışığında Orta Çağ ve Elizabet dönemlerindeki Avrupanın İslam anlayışını değerlendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Eserlerden biri Dante Alighieri tarafından yazılan İlahi Komedya, diğeri de Christopher Marlowun Büyük Timur adlı eseridir. Birinci eser Orta Çağda İtalyan bir şair tarafından yazılmış, ikincisi ise Elizabet döneminde bir İngiliz oyun yazarı tarafında yazılmıştır. Bu iki eserin analizinden önce konunun daha iyi anlaşılması için Avrupa ve İslam arsındaki ilişki ele alınacaktır. Daha sonra ise oyunların ayrıntıları Avrupanın İslam anlayışı açısından irdelenecektir. Farklı kökenlere sahip ve farklı dönemlerde yaşamış olan iki Avrupalı yazarın eserleri üzerinde çalışarak Avrupanın İslam anlayışına dair daha kapsayıcı bir analiz ortaya koymak amaçlanmaktadır.

European Conception of Islam through the Divine Comedy and Tamburlaine the Great

Yıl 2015, Sayı: 47, 258 - 271, 01.01.2015

Öz

This paper has been prepared in an attempt to evaluate European conception of Islam in Medieval and Elizabethan periods through the analysis of two prominent literary works. One of them is Divine Comedy by Dante Alighieri and the other one is Tamburlaine the Great by Christopher Marlowe. While the first one is a work written in medieval ages by an Italian poet, the second one was written in Elizabethan period by an English playwright. Before the analysis of these two works the relationship between Europe and Islam will be presented for a better understanding of the issue. And later the details of the works as regard to European conception of Islam will be handled. By studying the works of two European writers of different origin and periods it is aimed to present a comprehensive analysis of the European conception of Islam.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA49HA95RD
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Aydın Görmez Bu kişi benim

Zehra Ekineker Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 2015
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Sayı: 47

Kaynak Göster

APA Görmez, A., & Ekineker, Z. (2015). İlahi Komedya ve Büyük Timur Oyunlarında Avrupa’nın İslam Anlayışı. Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi(47), 258-271.