BibTex RIS Kaynak Göster

AN APPLICATION FOR THE EFFECT OF THE INTEREST RATE AND INFLATION ON REAL ESTATE INVESTMENT TRUSTS RETURNS

Yıl 2015, Sayı: 49, 147 - 162, 01.05.2015

Öz

The purpose of this study is to determine whether there is a relationship between Istanbul Stock Exchange Real Estate Investment Trusts Index and short term deposit interest rate and inflation by using data of January 2002 December 2012. In our work after the short description of the basic financial concepts we try to feature the cases related to the matter.Time series datas are evaluated based on Smallest Square Technique and multivariate regression analysis is used. According to the results, it appeared to be a negative relationship between Real Estate Investment Trusts Index and deposit interest rate, whereas no relationship between Real Estate Investment Trusts Index and inflation rate.

FAİZ ORANI VE ENFLASYONUN GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI GETİRİSİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİNE YÖNELİK BİR UYGULAMA

Yıl 2015, Sayı: 49, 147 - 162, 01.05.2015

Öz

Bu çalışmanın amacı, Ocak 2002- Aralık 2012 dönemi aylık verileri kullanılarak, gayrimenkul yatırım ortaklığı endeks getirisi ile kısa vadeli mevduat faiz oranı ve enflasyon oranı arasında bir ilişki olup olmadığını tespit etmektir. Çalışmada temel kavramlar finansal çerçevede kısa, kısa açıklanmaya çalışıldıktan sonar, literatürde konumuzla ilgili çalışmalardan örneklere sonuçlarıyla yer verilmiştir. Çalışmanın devamında zaman serisi verileri En Küçük Kareler Yöntemine göre değerlendirilmiş olup verilerin analizinde çok değişkenli regresyon yöntemi kullanılmıştır. Nihayetinde, kabul edilen varsayımlarla bağlantılı elde edilen sonuçlara göre enflasyon oranı ile gayrimenkul yatırım ortaklığı endeks getirisi arasında anlamlı bir ilişki olmadığı, mevduat faiz oranı ile gayrimenkul yatırım ortaklığı endeks getirisi arasında ise anlamlı ve negatif yönlü bir ilişki olduğu ortaya çıkmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA25MD73UJ
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Muhittin Zügül Bu kişi benim

Cumhur Şahin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mayıs 2015
Gönderilme Tarihi 1 Mayıs 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Sayı: 49

Kaynak Göster

APA Zügül, M., & Şahin, C. (2015). FAİZ ORANI VE ENFLASYONUN GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI GETİRİSİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİNE YÖNELİK BİR UYGULAMA. Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi(49), 147-162.