BibTex RIS Kaynak Göster

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN SOSYAL MEDYA KULLANIMLARINA YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA: VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ

Yıl 2015, Sayı: 51, 414 - 423, 01.07.2015

Öz

Bu araştırmada, üniversite öğrencilerinin yeni bir iletişim ortamı olan sosyal medyaya yönelik düşünceleri anket çalışması uygulanarak analiz edilmiştir. Araştırmanın ulaşılabilir evreni olarak Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencileri belirlenmiştir. Veriler anket yöntemi ile toplanarak sonuçlar SPSS 17 istatistiksel programında değerlendirilmiş ve elde edilen verilerin analizi için yüzdeleme ve T testi kullanılmıştır. Araştırmada iletişim, kullanım amacı, alternatif medya, özgürlük alanı alt başlıklarından oluşan sosyal medya ölçeği yer almış ve böylece üniversite öğrencilerinin sosyal medya ile ilgili değerlendirmesine bakılmıştır. Sonuç olarak öğrencilerin büyük bir kısmının sosyal medyayı; yeni bir iletişim ortamı olarak değerlendirmiş, geleneksel medyaya alternatif olduğundan ve aracısız olarak kişilerin fikirlerini paylaşabildikleri bir iletişim ortamı olarak gördüklerini ifade etmişlerdir. Ancak yapacakları paylaşımlardan dolayı çevrelerinden gelecek tepkilerden çekindiklerinden öğrenciler sosyal medyayı tam olarak özgürlük alanı olarak tanımlamamaktadırlar.

A RESEARCH ON UNİVERSİTY STUDENTS' SOCİAL MEDİA HABİTS: A CASE STUDY OF VAN YUZUNCU YIL UNIVERSİTY

Yıl 2015, Sayı: 51, 414 - 423, 01.07.2015

Öz

In this study, a survey asked university students their thoughts on social media as a new communication environment. The accessible population of the study was the entire student body of Yuzinci Yıl University. Data was collected by survey methods and the results were analyzed with t-test and percentage techniques via SPSS (version 17.0). In this study, the "social media scale" consists of the sub-titles "communication, purpose, alternative media, and freedom of space. This depicts the way university students evaluate social media. The results show that a large percentage of students consider social media a new communication environment, an alternative to traditional media that facilitates the ability to share ideas directly. But they are also concerned about potential negative reactions from their community when they share, and thus do not consider social media ideal for free expression.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA39YU29NR
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Fuat Altunbaş Bu kişi benim

Mehmet Kul Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Temmuz 2015
Gönderilme Tarihi 1 Temmuz 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Sayı: 51

Kaynak Göster

APA Altunbaş, F., & Kul, M. (2015). ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN SOSYAL MEDYA KULLANIMLARINA YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA: VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ. Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi(51), 414-423.