The relationships between length weight, length length parameters and condition factor were given for 4 grey mullet species that caught in Köyceğiz Lagoon area between January 2017 and December 2017. Total length and weight were recorded and they ranged from 6.2-39.3 cm and 2.34-508.38 g for Liza aurata, 8.9-47.6 cm and 8.61-1006.5 g for Mugil cephalus, 5.0-37.7 cm and 1.62-478.90 g for Chelon labrosus and 3.8-35.2 cm and 0.52-462.88 g for Liza saliens. The length-weight relationships were determined for L. aurata, M. cephalus, C. labrosus and L. saliens as W=0.0087L2.96, W=0.0106L2.95, W=0.0073L3.065 andW=0.0067L3.045 respectively. All the fish species showed isometric growth (b=3). There were strong correlations between total length, fork length and standard length of 4 fish species (P<0.001). Also the condition factor values significantly (P<0.001) range between 0.56-1.30 for L. aurata, 0.66-1.22 for M. cephalus, 0.64-1.30 for C. labrosus, 0.57-1.06 for L. saliens.
Ocak 2017-Aralık 2017 tarihleri arasında Köyceğiz Lagününden avlanan dört farklı kefal türünün boy-ağırlık, boy-boy
parametreleri ve kondüsyon faktörü değerleri verilmiştir. Total boy ve ağırlık değerleri Chelon auratus için 6,2-39,3 cm ve
2,34-508,38 g, Mugil cephalus için 8,9-47,6 cm ve 8,61-1006,5 g, Chelon labrosus için 5,0-37,7 cm ve 1,62-478,90 g,
Chelon saliens için 3,8-35,2 cm ve 0.52-462,88 g olarak değişim göstermiştir. Boy-ağırlık ilişkisi denklemleri C. auratus, M.
cephalus, C. labrosus ve C. saliens için sırasıyla W=0,0087L2,96
, W=0,0106L2,95
, W=0,0073L3,06 ve W=0,0067L3,04 olarak
tespit edilmiştir. Tüm balık türleri izometrik büyüme göstermiştir (b=3). Total boy, çatal boy ve standart boy arasında bu dört
balık türü için güçlü bir ilişki olduğu gözlemlenmiştir (P<0,001). Ayrıca, kondüsyon faktörü değerleri C. auratus için 0,56-
1,30, M. cephalus için 0,66-1,22, C. labrosus için 0,64-1,30, C. saliens için 0,57-1,06 arasında değişim göstermiştir.
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Konular | Yapısal Biyoloji |
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 16 Aralık 2019 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2019 |