This study was carried out to determine the effects of the inclusion of high level of potato starch (27%) on growth
performance, blood parameters and intestinal bacteria of rainbow trout, Oncorhynchus mykiss. A 60-day feeding trial was
carried out on triplicate groups of 180 fish (mean ± standart devision =17.03 ± 2.68) in 140-L fiberglass tanks. There were no
significant differences in haematological variables such as red blood cell count, hematocrit ratio, hemoglobin concentration;
in immunological variable such as respiratory burst activity, and in serum biochemical variables such as total protein,
albumin, globulin, triglyceride, cholesterol, and glutamic-pyruvic transaminase of fish fed experimental diets. However, 27%
potato starch supplementation negatively affected growth performance (FCR, SGR and weight gain), some immunological
parameters (lysozyme and myeloperoxidase activities), and some serum biochemical variables (glucose, lactate
dehydrogenase, glutamic oxaloacetic transaminase, alkaline phosphatase). In addition, the total counts of bacteria and lactic
acid bacteria in the 27% potato starch supplementation group was found to be significantly higher than the control group
(p<0,05). The results of the study revealed that the supplementation of high level of potato starch (27%) in aquafeed has been
found to cause undesirable effects on rainbow trout
Bu çalışma gökkuşağı alabalığı, Oncorhynchus mykiss yemlerine yüksek
oranda patates nişastası (% 27) ilavesinin balıkların büyüme performansı, kan
parametreleri ve bağırsak bakterileri üzerine etkisini belirlemek için
yapılmıştır. 140 L tanklarda üç tekrarlı yürütülen besleme denemesinde 180 adet
balık (ortalama ± standart sapma= 17,03 ± 2,68) kullanılmıştır. Hematolojik
değişkenlerden kırmızı kan hücresi sayısı, hematokrit oranı, hemoglobin
konsantrasyonu; immünolojik değişkenlerden respiratori bürst aktivitesi;
biyokimyasal değişkenlerden toplam protein, albümin, globülin, trigliserit,
kolesterol ve glutamik-piruvik transaminaz deneme grupları arasında önemli bir
değişim göstermemiştir. Ancak, % 27'lik patates nişastası ilavesi, büyüme
performansını (SBO, YDO ve ağırlık artışı), bazı immünolojik parametreleri
(lizozim ve miyeloperoksidaz aktiviteleri) ve bazı serum biyokimyasal
değişkenleri (glukoz, laktat dehidrojenaz, glutamik oksaloasetik transaminaz,
alkalin fosfataz) olumsuz yönde etkilemiştir. Ek olarak, toplam bakteri ve
laktik asit bakterilerinin sayısı % 27'lik patates nişastası ilaveli grupta
kontrol grubuna göre önemli derecede fazla bulunmuştur(p<0,05). Genel
olarak, bu çalışmadan elde edilen sonuçlara dayanarak, yeme yüksek miktarda patates nişastası (% 27)
ilavesinin gökkuşağı alabalığı üzerinde istenmeyen etkilere neden olduğu bulunmuştur.
Oncorhynchus mykiss nişasta hematoloji immünoloji serum biyokimyası
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Çevre Bilimleri, Gıda Mühendisliği |
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Mart 2019 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2019 Cilt: 15 Sayı: 1 |