BibTex RIS Kaynak Göster

Türkiye ve Bölgesinde Enerjinin Politiği

Yıl 2013, Cilt: 3 Sayı: 2, - , 01.12.2013

Öz

Günümüzde enerji; siyaset ve ekonomi alanında politika belirleme süreçlerinin en temel gündemlerinden birini teşkil etmektedir. Ülkeler, iç ve dış politikalarının yönünü enerji politikalarına bakarak tayin etmektedir. Özellikle Orta Asya ve Kafkaslar, bu anlamda özel bir önem ihtiva etmektedir. Bölgedeki zengin petrol ve doğal gaz yatakları, bir şekilde tüm dünyadaki iktisadi ve siyasi politika yapma dinamiklerini bölge ülkelerinin üzerine yöneltmektedir. Bu çalışmada, bölgenin enerji jeopolitiği açısından önemi ele alınarak, hangi ülke ve projelerinin, enerji oyunlarında ne tür bir rol ve öneme sahip olduğu incelenmektedir. Bu bağlamda Türkiye hem bölgedeki konumu hem de kendi iç dinamikleri açısından ayrıntılı olarak analiz edilmektedir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Tamer Çetin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2013
Gönderilme Tarihi 6 Şubat 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Cilt: 3 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Çetin, T. (2013). Türkiye ve Bölgesinde Enerjinin Politiği. Adam Academy Journal of Social Sciences, 3(2).

images?q=tbn:ANd9GcTN-vWKCuoNo-WpljX6S59qN7Q5NGFxOd_U8Y5MPhMyM_LaIhk-tg

ADAM AKADEMİ'de yayınlanan tüm makaleler Creative Commons Alıntı 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. Bu lisans; yayınlanan tüm makaleleri, veri setlerini, grafik ve ekleri kaynak göstermek şartıyla veri madenciliği uygulamalarında, arama motorlarında, web sitelerinde, bloglarda ve diğer tüm platformlarda çoğaltma, paylaşma ve yayma hakkı tanır. Açık erişim disiplinler arası iletişimi kolaylaştıran, farklı disiplinlerin birbirleriyle çalışabilmesini teşvik eden bir yaklaşımdır.

ADAM AKADEMİ bu doğrultuda makalelerine daha çok erişim ve daha şeffaf bir değerlendirme süreci sunarak kendi alanına katma değer sağlamaktadır.