BibTex RIS Kaynak Göster

Cave Europa! Turkey 2023: The Alternative to the EU of an Economic Super-Power / Uyan Avrupa! Türkiye 2023: AB'nin Alternatifi Bir Ekonomik Süpergüç

Yıl 2013, Cilt: 3 Sayı: 1, - , 01.06.2013

Öz

Avrupa Türkiye’ye kapılarına açmazsa bizler, Avrupa ve Asya’daki siyasi ve iktisadi dengeleri değiştirebilecek yeni bir güçle karşılaşabiliriz. Türkiye’nin büyümesinin süreceği dikkate alındığında, bu durum ülkeyi 2020 lerin başlarında küresel bir güce dönüştürebilir. Türkiye, yakın bölgelerindeki etkisini önemli ölçüde arttırabilir: Batı Balkanlarda (özellikle de Arnavutluk, Bosna ve Makedonya’da) ve Türki Cumhuriyetlerde. Esasen bu hareket 2009 yılıdan ahmet Davutoğlu’nun dışişleri bakanı olarak atanmasıyla başlamaktadır. Yeni-Osmanlıcılık ve Pan-Türkizm Davutoğlu’nun dış politikasının özellikleridir. Türkiye, bu ülkelerin AB’ye giriş vizyonuna dışarıda kalarak pasif bir yaklaşımda olamaz. Aynı zamanda, bu ülkeler AB perspektifinden gittkçe daha da tatminsiz olabilirler. Kendi adlarına Türki Cumhuriyetler Rusya’dan daha da bağımsız olup Türkiye’ye yaklaşmayı tercih edebilirler. Bu faktörlerin etkileşimi hayati önemdeki gelişmeleri belirleyebilecektir.

Yıl 2013, Cilt: 3 Sayı: 1, - , 01.06.2013

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Angelo Santagostino Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2013
Gönderilme Tarihi 6 Şubat 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Cilt: 3 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Santagostino, A. (2013). Cave Europa! Turkey 2023: The Alternative to the EU of an Economic Super-Power / Uyan Avrupa! Türkiye 2023: AB’nin Alternatifi Bir Ekonomik Süpergüç. Adam Academy Journal of Social Sciences, 3(1).

images?q=tbn:ANd9GcTN-vWKCuoNo-WpljX6S59qN7Q5NGFxOd_U8Y5MPhMyM_LaIhk-tg

ADAM AKADEMİ'de yayınlanan tüm makaleler Creative Commons Alıntı 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. Bu lisans; yayınlanan tüm makaleleri, veri setlerini, grafik ve ekleri kaynak göstermek şartıyla veri madenciliği uygulamalarında, arama motorlarında, web sitelerinde, bloglarda ve diğer tüm platformlarda çoğaltma, paylaşma ve yayma hakkı tanır. Açık erişim disiplinler arası iletişimi kolaylaştıran, farklı disiplinlerin birbirleriyle çalışabilmesini teşvik eden bir yaklaşımdır.

ADAM AKADEMİ bu doğrultuda makalelerine daha çok erişim ve daha şeffaf bir değerlendirme süreci sunarak kendi alanına katma değer sağlamaktadır.