BibTex RIS Kaynak Göster

Turkey on NATO’s Role in the MENA: Perspectives from a “Central Country” / Türkiye'nin NATO'nun Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki Rolü Üzerine: "Merkez Ülke" Perspektifleri

Yıl 2013, Cilt: 3 Sayı: 1, - , 01.06.2013

Öz

Bu makale, Libya’daki askeri müdahale ve İttifak’ın bölgede, özellikle rejim değişikliği sürecinden geçen ülkelerle, geliştireceği muhtemel ortaklık ve yardım programları bağlamında Türkiye’nin NATO’nun Kuzey Afrika ve Ortadoğu’daki (MENA) rolüne dönük algısını incelemektedir. Makale Türkiye’nin, son dönemde dış politika kültürünün ana kavramı olan, ‘merkez ülke’ perspektifinden NATO’nun rolünü değerlendirdiği tezini ileri sürmektedir. Ayrıca makale, kendisinin savunma ve güvenlik politikalarına dair değerlendirmelerinde NATO’nun giderek önem kazanmasına rağmen, Ankara’nın NATO’nun MENA bölgesindeki rolüne vereceği desteği kısıtlayacak iç ve bölgesel faktörlere de bakmaktadır.

Yıl 2013, Cilt: 3 Sayı: 1, - , 01.06.2013

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Şaban Kardaş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2013
Gönderilme Tarihi 6 Şubat 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Cilt: 3 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Kardaş, Ş. (2013). Turkey on NATO’s Role in the MENA: Perspectives from a “Central Country” / Türkiye’nin NATO’nun Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki Rolü Üzerine: "Merkez Ülke" Perspektifleri. Adam Academy Journal of Social Sciences, 3(1).

images?q=tbn:ANd9GcTN-vWKCuoNo-WpljX6S59qN7Q5NGFxOd_U8Y5MPhMyM_LaIhk-tg

ADAM AKADEMİ'de yayınlanan tüm makaleler Creative Commons Alıntı 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. Bu lisans; yayınlanan tüm makaleleri, veri setlerini, grafik ve ekleri kaynak göstermek şartıyla veri madenciliği uygulamalarında, arama motorlarında, web sitelerinde, bloglarda ve diğer tüm platformlarda çoğaltma, paylaşma ve yayma hakkı tanır. Açık erişim disiplinler arası iletişimi kolaylaştıran, farklı disiplinlerin birbirleriyle çalışabilmesini teşvik eden bir yaklaşımdır.

ADAM AKADEMİ bu doğrultuda makalelerine daha çok erişim ve daha şeffaf bir değerlendirme süreci sunarak kendi alanına katma değer sağlamaktadır.