BibTex RIS Kaynak Göster

The Description of Turkey in One Swiss Chronicle from the End of the Eighteenth Century / XVIII. Yüzyıl Sonlarına ait bir İsviçre Elyazması Eserden Türkiye

Yıl 2012, Cilt: 2 Sayı: 1, - , 01.06.2012

Öz

Bu çalışmada 18. Yüzyıl sonlarında anonim bir yazara ait el yazması tarih metnindeki Türkiye’ye ait bölüm değerlendirilmiştir. Bu metin; el yazısı yayınların yerini baskı kitaplara bıraktığı aydınlanma döneminde İsviçre’de kaleme alınmıştır. Bu el yazması, günümüzde İsviçre, Fribourg’daki devlet arşivinde tutulmaktadır. Metinde; araştırmacıların yazarın kimliği ilgili bir bilgiye ulaşmasını sağlayacak hiçbir isim ya da imza bulunmamaktadır. Metin 167 sayfadan oluşan bir çeşit tarih kitabi niteliğindedir ve dünya tarihi hakkında bilgiler vermektedir. Eserdeki bilgiler önemli ölçüde ünlü seyahat yazarı Joseph de La Porte’a ait verilerden alıntıdır. Bu çalışmanın bir özelliği de, Fransızca ve Almanca yazılmış olmasıdır. Eserin bir kısmında, ilginç bir şekilde, Türkiye’nin Avrupa kısmı ve Balkan köyleri hakkında bilgiler verilmiştir. Eserde ayrıca; İstanbul, İzmir, Bursa ve Selanik tasvirleri yapılmıştır.

Yıl 2012, Cilt: 2 Sayı: 1, - , 01.06.2012

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Dalibor Elezovic Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2012
Gönderilme Tarihi 6 Şubat 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Cilt: 2 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Elezovic, D. (2012). The Description of Turkey in One Swiss Chronicle from the End of the Eighteenth Century / XVIII. Yüzyıl Sonlarına ait bir İsviçre Elyazması Eserden Türkiye. Adam Academy Journal of Social Sciences, 2(1).

images?q=tbn:ANd9GcTN-vWKCuoNo-WpljX6S59qN7Q5NGFxOd_U8Y5MPhMyM_LaIhk-tg

ADAM AKADEMİ'de yayınlanan tüm makaleler Creative Commons Alıntı 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. Bu lisans; yayınlanan tüm makaleleri, veri setlerini, grafik ve ekleri kaynak göstermek şartıyla veri madenciliği uygulamalarında, arama motorlarında, web sitelerinde, bloglarda ve diğer tüm platformlarda çoğaltma, paylaşma ve yayma hakkı tanır. Açık erişim disiplinler arası iletişimi kolaylaştıran, farklı disiplinlerin birbirleriyle çalışabilmesini teşvik eden bir yaklaşımdır.

ADAM AKADEMİ bu doğrultuda makalelerine daha çok erişim ve daha şeffaf bir değerlendirme süreci sunarak kendi alanına katma değer sağlamaktadır.