BibTex RIS Kaynak Göster

Türkiye ve Arap Baharı: Değişimi Açıklamak ve Anlamak

Yıl 2011, Cilt: 1 Sayı: 2, - , 01.12.2011

Öz

Bu makalenin amacı, Arap Baharı ve Türkiye’nin dış politikasında görülen değişimi açıklamak ve anlamak için bir katkı yapmaktır. Arap Baharı kargaşasıyla karşılaşan Türkiye’nin dış politikasını şekillendiren deruni/içkin motivasyonları ve faktörleri ortaya koymaktadır. Makalenin iddiası; Türkiye’nin Arap Baharı’na dönük dış politikasının oluşumunda, öncelikle neorealistlerin belirttiği anarşik ortam şartlarında hakim olan belirsizlik ve şüpheler etkili olurken, en nihayetinde karar vericilerin kısmen bu ortamdan etkilenerek ama daha çok konstruktivistlerin/inşacıların belirttiği uluslararası sosyal değerler ve normlar ile liberal demokratik ve özgürlük değerleri yönünde verdikleri tercihler belirleyici olmuştur. Türk dış politikası bu süreçte neorealist tereddüt ve şüpheci pozisyondan konstrüktivist/inşacı ve liberal değer ve normlara dayalı bir pozisyona doğru değişim göstermiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ramazan Gözen Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2011
Gönderilme Tarihi 6 Şubat 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Cilt: 1 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Gözen, R. (2011). Türkiye ve Arap Baharı: Değişimi Açıklamak ve Anlamak. Adam Academy Journal of Social Sciences, 1(2).

images?q=tbn:ANd9GcTN-vWKCuoNo-WpljX6S59qN7Q5NGFxOd_U8Y5MPhMyM_LaIhk-tg

ADAM AKADEMİ'de yayınlanan tüm makaleler Creative Commons Alıntı 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. Bu lisans; yayınlanan tüm makaleleri, veri setlerini, grafik ve ekleri kaynak göstermek şartıyla veri madenciliği uygulamalarında, arama motorlarında, web sitelerinde, bloglarda ve diğer tüm platformlarda çoğaltma, paylaşma ve yayma hakkı tanır. Açık erişim disiplinler arası iletişimi kolaylaştıran, farklı disiplinlerin birbirleriyle çalışabilmesini teşvik eden bir yaklaşımdır.

ADAM AKADEMİ bu doğrultuda makalelerine daha çok erişim ve daha şeffaf bir değerlendirme süreci sunarak kendi alanına katma değer sağlamaktadır.