BibTex RIS Kaynak Göster

Arap Dünyasında Otoriter Rejimler ve Devrim Dalgası: Değişim Mümkün Mü?

Yıl 2011, Cilt: 1 Sayı: 1, - , 06.02.2016

Öz

2011 başında Arap dünyasında başlayan halk hareketleri, Orta Doğu’yu bir kez daha uluslararası gündeme taşımış ve bu bölgedeki rejimleri tartışmalı hale getirmiştir. Bu çerçevede bu çalışmada, Arap dünyasındaki rejimlerin doğuşu ve gelişimi incelenerek bunların sosyoekonomik ve siyasal yapıları analiz edilecektir. Özellikle Arap monarşileri ve diktatörlükleri arasındaki ayrım göz önüne alınarak bunların nasıl ve ne tür bir otoriter yapılar oldukları, meşruluklarını nasıl sağladıkları, ekonominin ve birtakım demokratik araç ve kurumların bu yapılara nasıl süreklilik kazandırdığı üzerinde durulacaktır. Arap devletlerinin otoriter yapıları ortaya konduktan sonra, bu rejimlerin gücü, halkın değiştirme istek ve kapasitesi ile Arap siyasal kültürü temelinde değişim potansiyeli sorgulanacaktır. Böylece Arap dünyasında ancak siyasal kültür ve onu besleyen sosyoekonomik koşullardaki değişime bağlı olarak gerçek bir rejim değişikliğinden söz edilebileceği, 2011’de başlayan halk hareketlerinin de ancak o zaman gerçek amacına ulaşabileceği sonucuna varılacaktır. 

Yıl 2011, Cilt: 1 Sayı: 1, - , 06.02.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Erol Kurubaş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 6 Şubat 2016
Gönderilme Tarihi 6 Şubat 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Kurubaş, E. (2016). Arap Dünyasında Otoriter Rejimler ve Devrim Dalgası: Değişim Mümkün Mü?. Adam Academy Journal of Social Sciences, 1(1).

images?q=tbn:ANd9GcTN-vWKCuoNo-WpljX6S59qN7Q5NGFxOd_U8Y5MPhMyM_LaIhk-tg

ADAM AKADEMİ'de yayınlanan tüm makaleler Creative Commons Alıntı 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. Bu lisans; yayınlanan tüm makaleleri, veri setlerini, grafik ve ekleri kaynak göstermek şartıyla veri madenciliği uygulamalarında, arama motorlarında, web sitelerinde, bloglarda ve diğer tüm platformlarda çoğaltma, paylaşma ve yayma hakkı tanır. Açık erişim disiplinler arası iletişimi kolaylaştıran, farklı disiplinlerin birbirleriyle çalışabilmesini teşvik eden bir yaklaşımdır.

ADAM AKADEMİ bu doğrultuda makalelerine daha çok erişim ve daha şeffaf bir değerlendirme süreci sunarak kendi alanına katma değer sağlamaktadır.