Abstract
The underlying reason why people participate in social media and follow people like famous, elite, powerful and phenomenal is that they want to gain power, cooperate with power and be a part of power. While people want to be a part of the power by participating in the social media game, the will to power the actual and false self also exhibits the behavioral characteristics of the defense mechanisms. As a result, people realize their security request; eliminate the deficiencies that he has begun to feel in themselves; It satisfies the will-to power-needs by realizing its efforts to defeat and gain superiority. This research aims to examine the relationship of social media (independent variable) with will to power defense mechanisms, which are explained as mechanisms of real and false self (dependent variables. The social media real and false self will to power (RFSWP) defense mechanisms scale developed by the research author. According to the results of the research, the will to power defense mechanisms examined in the research are carried out by digital immigrants and digital natives in social media, and digital immigrants and digital natives make efforts in social media to use will to power defense mechanisms. The study is important in that it proposes to add the "power will defense mechanism" to the defense mechanisms.
Defense Mechanisms Will to Power Real Self False Self Social Media
Öz
İnsanların sosyal medyaya katılıp ünlü, elit, güçlü, fenomen gibi kişileri takip etmesinin altında yatan sebep, güç elde etmek, güçle işbirliği yapmak ve gücün bir parçası olmak istemeleridir. İnsanlar sosyal medya oyununa katılarak iktidarın bir parçası olmak isterken, gerçek ve sahte benlikteki iktidar iradesi de savunma mekanizmalarının davranışsal özelliklerini sergilemektedir. Kişiler bunun sonucunda güvenlik isteğini gerçekleştirmekte; kendisinde hissetmeye başladığı eksikliklerini gidermekte; yenme ve üstünlük kazanma çabalarını gerçekleştirerek, güç istenci gereksinimlerini doyurmaktadır. Bu araştırma, sosyal medyanın (bağımsız değişken) gerçek ve sahte benlik mekanizmaları (bağımlı değişkenler) olarak açıklanan güç istemi savunma mekanizmaları ile ilişkisini incelemeyi amaçlamaktadır. Araştırmada ölçme aracı olarak araştırmanın yazarı tarafından geliştirilen “Sosyal Medya Gerçek ve Sahte Kendilik Güç İstenci Savunma Mekanizmaları Ölçeği” kullanılmaktadır. Araştırma sonuçlarına göre, araştırmada incelenen güç istenci savunma mekanizmaları sosyal medyada dijital göçmenler ve dijital yerliler tarafından yürütülmekte ve dijital göçmenler ve dijital yerliler sosyal medyada güç istenci savunma mekanizmaları kullanmak için çaba sarf etmektedir. Çalışma sosyal medyada gerçek ve sahte gücün boyutlarını incelemesi, savunma mekanizmalarına “güç istenci savunma mekanizmasını” eklenmesini önermesi açısından önemlidir.
Savunma mekanizmaları Güç İstenci Gerçek Benlik Sahte Benlik Sosyal Medya
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 30 Haziran 2024 |
Gönderilme Tarihi | 17 Mayıs 2023 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2024 Cilt: 14 Sayı: 1 |
ADAM AKADEMİ'de yayınlanan tüm makaleler Creative Commons Alıntı 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. Bu lisans; yayınlanan tüm makaleleri, veri setlerini, grafik ve ekleri kaynak göstermek şartıyla veri madenciliği uygulamalarında, arama motorlarında, web sitelerinde, bloglarda ve diğer tüm platformlarda çoğaltma, paylaşma ve yayma hakkı tanır. Açık erişim disiplinler arası iletişimi kolaylaştıran, farklı disiplinlerin birbirleriyle çalışabilmesini teşvik eden bir yaklaşımdır.
ADAM AKADEMİ bu doğrultuda makalelerine daha çok erişim ve daha şeffaf bir değerlendirme süreci sunarak kendi alanına katma değer sağlamaktadır.