Bu çalışma, yaz aylarında farklı köken ve düzeylerde yağ katılan rasyonların etlik piliçlerde canlı ağırlık, canlı ağırlık artışı, yem tüketimi ve yemden yararlanma üzerine etkilerini incelemek amacıyla yapılmıştır. Bu arada, piliçlerin yem tüketimi ve performansı üzerine olası etkilerine ışık tutmak üzere, kümes içi sıcaklığı ve bağıl nem değerleri de haftalık olarak ölçülmüştür. Yağ kökenlerine göre hayvanların genel performansı değerlendirildiğinde; yem tüketimi dışında, canlı ağırlık, canlı ağırlık artışı ve yemden yararlanma açısından rasyon grupları arasında önemli farklılık bulunmuştur (P < 0.01). Yağ düzeylerine göre değerlendirmede ise farklılık önemli çıkmamıştır.
This research has been carried out to determine the effects of rations with different fat origins and levels on live
weight, live weight gain, feed consumption and feed conversion ratio of broilers in summer seasons. Besides,
indoor temperature and relative humudity values of poultry house have also been measured weekly in order to
determine their possible effects on the feed consumption and performance of broiler.
When overall performance of the broilers regarding fat origins within first six weeks is assessed, it is found that
there is a significant difference between ration groups for live weight, live weight gain and feed conversion ratio
values (P < 0.01).When assessed regarding fat levels, there is no significant difference statistically.
Diğer ID | JA96ZB75KA |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Mart 2006 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2006 Cilt: 3 Sayı: 1 |