Bu çalışmada, Aydın yöresinde geleneksel ve organik olarak yetiştirilen kuru incir üretim dalı bazı ekonomik kriterlere göre karşılaştırılmıştır. Ayrıca, geleneksel ve organik kuru incir üretimi yapan üreticilerin sosyal özellikleri ve işletmelerin yapısal özellikleri incelenmiş, organik tarım yapan üreticilerin organik tarıma geçiş nedenleri, geleneksel tarım yapan üreticilerin ise organik tarımla uğraşmamalarının nedenleri ortaya konulmuştur. Üreticilerin, organik kuru inciri pazarlarken karşılaştıkları sorunlar incelenmiş ve bu sorunlara ilişkin bazı çözüm önerileri getirilmiştir.
In this study, the dried fig enterprises in Aydın province employing conventional and organic methods have been
compared regarding various economic criteria. Besides, social characteristics of the fig producers using
conventional and organic methods and structural characteristics of the respective farms have been analyzed. The
reasons for the adoption of organic production methods, and those impeding the shift from conventional to
organic agricultural production have been identified. The problems faced by the farmers during the marketing of
organic figs have been examined, and suggestions have been put forward.
Diğer ID | JA56CJ77MZ |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Haziran 2005 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2005 Cilt: 2 Sayı: 2 |