The grape cultivation is common in Besni district of Adiyaman province. Fresh grapes are immersed into a mixture of water, K2CO3, olive oil and dried under the sun and this raisin is called ‘‘Peygamber Grape’’ in public. In this study, the level of fatty acid of fruit and seeds of regular raisins and peygamber grape was determined. It was observed that Oleic acid (18:1n9c) level of Peygamber grape fruit was higher than that of raisins (p
Adıyaman ili Besni ilçesinde üzüm yetiştiriciliği yaygındır. Taze üzümler güneşte kurutularak ve su, K2CO3, zeytinyağı karışımına daldırılarak işlenmektedir. Halk arasında daldırma işlemiyle elde edilen üzüm ‘’Peygamber üzümü’’ olarak bilinmektedir. Bu çalışmada kuru üzüm ve peygamber üzümü çekirdek ve meyvelerinin yağ asit düzeyleri tespit edildi. Peygamber üzümü meyvesinin oleik asit (18:1n9c) düzeyi kuru üzüm meyvesine göre yüksek çıktığı gözlendi (p
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar |
|
Yayımlanma Tarihi | 27 Kasım 2014 |
Yayınlandığı Sayı | Yıl 2014, Cilt 4, Sayı 1 |
Bibtex | @ { adyuebd16132, journal = {Adıyaman University Journal of Educational Sciences}, eissn = {2149-2727}, address = {}, publisher = {Adıyaman Üniversitesi}, year = {2014}, volume = {4}, number = {1}, pages = {18 - 26}, title = {Adıyaman’da Güneşte Kurutulan Üzüm ve İşlenmiş Kuru Üzümlerin Yağ Asitlerinin Karşılaştırmalı Değerlendirilmesi}, key = {cite}, author = {Özkaya, Ahmet and Bakır, Cansu and Şahin, Yunus and Uzun, Kader} } |
APA | Özkaya, A. , Bakır, C. , Şahin, Y. & Uzun, K. (2014). Adıyaman’da Güneşte Kurutulan Üzüm ve İşlenmiş Kuru Üzümlerin Yağ Asitlerinin Karşılaştırmalı Değerlendirilmesi . Adıyaman University Journal of Educational Sciences , 4 (1) , 18-26 . Retrieved from https://dergipark.org.tr/tr/pub/adyuebd/issue/1367/16132 |
MLA | Özkaya, A. , Bakır, C. , Şahin, Y. , Uzun, K. "Adıyaman’da Güneşte Kurutulan Üzüm ve İşlenmiş Kuru Üzümlerin Yağ Asitlerinin Karşılaştırmalı Değerlendirilmesi" . Adıyaman University Journal of Educational Sciences 4 (2014 ): 18-26 <https://dergipark.org.tr/tr/pub/adyuebd/issue/1367/16132> |
Chicago | Özkaya, A. , Bakır, C. , Şahin, Y. , Uzun, K. "Adıyaman’da Güneşte Kurutulan Üzüm ve İşlenmiş Kuru Üzümlerin Yağ Asitlerinin Karşılaştırmalı Değerlendirilmesi". Adıyaman University Journal of Educational Sciences 4 (2014 ): 18-26 |
RIS | TY - JOUR T1 - Adıyaman’da Güneşte Kurutulan Üzüm ve İşlenmiş Kuru Üzümlerin Yağ Asitlerinin Karşılaştırmalı Değerlendirilmesi AU - Ahmet Özkaya , Cansu Bakır , Yunus Şahin , Kader Uzun Y1 - 2014 PY - 2014 N1 - DO - T2 - Adıyaman University Journal of Educational Sciences JF - Journal JO - JOR SP - 18 EP - 26 VL - 4 IS - 1 SN - -2149-2727 M3 - UR - Y2 - 2022 ER - |
EndNote | %0 Adıyaman Üniversitesi Eğitim Bilimleri Dergisi Adıyaman’da Güneşte Kurutulan Üzüm ve İşlenmiş Kuru Üzümlerin Yağ Asitlerinin Karşılaştırmalı Değerlendirilmesi %A Ahmet Özkaya , Cansu Bakır , Yunus Şahin , Kader Uzun %T Adıyaman’da Güneşte Kurutulan Üzüm ve İşlenmiş Kuru Üzümlerin Yağ Asitlerinin Karşılaştırmalı Değerlendirilmesi %D 2014 %J Adıyaman University Journal of Educational Sciences %P -2149-2727 %V 4 %N 1 %R %U |
ISNAD | Özkaya, Ahmet , Bakır, Cansu , Şahin, Yunus , Uzun, Kader . "Adıyaman’da Güneşte Kurutulan Üzüm ve İşlenmiş Kuru Üzümlerin Yağ Asitlerinin Karşılaştırmalı Değerlendirilmesi". Adıyaman University Journal of Educational Sciences 4 / 1 (Kasım 2014): 18-26 . |
AMA | Özkaya A. , Bakır C. , Şahin Y. , Uzun K. Adıyaman’da Güneşte Kurutulan Üzüm ve İşlenmiş Kuru Üzümlerin Yağ Asitlerinin Karşılaştırmalı Değerlendirilmesi. AUJES. 2014; 4(1): 18-26. |
Vancouver | Özkaya A. , Bakır C. , Şahin Y. , Uzun K. Adıyaman’da Güneşte Kurutulan Üzüm ve İşlenmiş Kuru Üzümlerin Yağ Asitlerinin Karşılaştırmalı Değerlendirilmesi. Adıyaman University Journal of Educational Sciences. 2014; 4(1): 18-26. |
IEEE | A. Özkaya , C. Bakır , Y. Şahin ve K. Uzun , "Adıyaman’da Güneşte Kurutulan Üzüm ve İşlenmiş Kuru Üzümlerin Yağ Asitlerinin Karşılaştırmalı Değerlendirilmesi", Adıyaman University Journal of Educational Sciences, c. 4, sayı. 1, ss. 18-26, Kas. 2014 |