BibTex RIS Kaynak Göster

Comparative Evoluation of Fatty Acids of Raisins and Processed Grapes in Adıyaman

Yıl 2014, Cilt: 4 Sayı: 1, 18 - 26, 27.11.2014

Öz

The grape cultivation is common in Besni district of Adiyaman province. Fresh grapes are immersed into a mixture of water, K2CO3, olive oil and dried under the sun and this raisin is called ‘‘Peygamber Grape’’ in public. In this study, the level of fatty acid of fruit and seeds of regular raisins and peygamber grape was determined. It was observed that Oleic acid (18:1n9c) level of Peygamber grape fruit was higher than that of raisins (p

Kaynakça

  • M. R. B. Lemos, E. M. D. A. Siqueira, S. F. Arruda, R. C. Zambiazi, Food Res. Int., 2012, 48, 592.
  • P. H. S. Santos, M. A. Silva, Drying Technology, 2008, 26, 1421.
  • M. L. Sanz, M. D.del Castillo, N. Corzo, A. Olano, J. Agr. Food Chem., 2001, 49, 5228.
  • S. Karakaya, S. El, A. Tas, Int. J. of Food Sci. Nutr., 2001, 52, 501.
  • R. Ksouri, H. Falleh, W. Megdiche, N. Trabelsi, B. Mhamdi, K. Chaieb, Food Chem. Toxicol, 2009, 47, 2083.
  • A. G. Ramchandani, R. S. Chettiyar, S. S. Pakhale, Food Chem., 2010, 119, 298.
  • G. Williamson, A. Carughi, Nutr. Res., 2010, 30, 511.
  • N. Akgün, M. Akgün, Journal of Engineering and Natural Sciences Sigma, 2006, 4, 49.
  • G. Bingol, J. S. Roberts, M. O. Balaban, Y. O. Devres, Dry Technol., 2012, 30, 597.
  • H. D. Le, E. M. Fallon, B. T. Kalish, V. E. de Meijer, J. A. Meisel, K. M. Gura, V. Nose, A. H. Pan, B. R. Bistrian, M. Puder, Metabolism Clinical and Experimental, 2013, 62, 499.
  • C. Yi, J. Shi, J. Kramer, S. Xue, Jiang, M. Zhang, Food Chem., 2009, 114 (2), 570.
  • A. Altındişli, B İşçi, Ege Üniv. Fak. Derg., 2005, 42 (3), 13. http://www.sarapoburu.com/wp-content/uploads/2009/06/bagcilikelkitabi.pdf Erişim tarihi: 23.05.2014.
  • A. Hara, N. S. Radin, Anal. Biochem., 1978, 901, 420.
  • W. W Christie, The Oil Press, Glaskow,1992, 302.
  • L. Fernandes, S. Casal, R. Cruz, J. A Pereira, E. Ramalhosa, Food Res. Int., 2013, 50, 161.
  • A. Akın, A. Altındişli, Biyoloji Araştırma Dergisi, 2011, 4 (2), 13.
  • H. Dıraman, H. Saygı, Y. Hışıl, Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi, 2009, 4 (2), 1.

Adıyaman’da Güneşte Kurutulan Üzüm ve İşlenmiş Kuru Üzümlerin Yağ Asitlerinin Karşılaştırmalı Değerlendirilmesi

Yıl 2014, Cilt: 4 Sayı: 1, 18 - 26, 27.11.2014

Öz

Adıyaman ili Besni ilçesinde üzüm yetiştiriciliği yaygındır. Taze üzümler güneşte kurutularak ve su, K2CO3, zeytinyağı karışımına daldırılarak işlenmektedir. Halk arasında daldırma işlemiyle elde edilen üzüm ‘’Peygamber üzümü’’ olarak bilinmektedir. Bu çalışmada kuru üzüm ve peygamber üzümü çekirdek ve meyvelerinin yağ asit düzeyleri tespit edildi. Peygamber üzümü meyvesinin oleik asit (18:1n9c) düzeyi kuru üzüm meyvesine göre yüksek çıktığı gözlendi (p

Kaynakça

  • M. R. B. Lemos, E. M. D. A. Siqueira, S. F. Arruda, R. C. Zambiazi, Food Res. Int., 2012, 48, 592.
  • P. H. S. Santos, M. A. Silva, Drying Technology, 2008, 26, 1421.
  • M. L. Sanz, M. D.del Castillo, N. Corzo, A. Olano, J. Agr. Food Chem., 2001, 49, 5228.
  • S. Karakaya, S. El, A. Tas, Int. J. of Food Sci. Nutr., 2001, 52, 501.
  • R. Ksouri, H. Falleh, W. Megdiche, N. Trabelsi, B. Mhamdi, K. Chaieb, Food Chem. Toxicol, 2009, 47, 2083.
  • A. G. Ramchandani, R. S. Chettiyar, S. S. Pakhale, Food Chem., 2010, 119, 298.
  • G. Williamson, A. Carughi, Nutr. Res., 2010, 30, 511.
  • N. Akgün, M. Akgün, Journal of Engineering and Natural Sciences Sigma, 2006, 4, 49.
  • G. Bingol, J. S. Roberts, M. O. Balaban, Y. O. Devres, Dry Technol., 2012, 30, 597.
  • H. D. Le, E. M. Fallon, B. T. Kalish, V. E. de Meijer, J. A. Meisel, K. M. Gura, V. Nose, A. H. Pan, B. R. Bistrian, M. Puder, Metabolism Clinical and Experimental, 2013, 62, 499.
  • C. Yi, J. Shi, J. Kramer, S. Xue, Jiang, M. Zhang, Food Chem., 2009, 114 (2), 570.
  • A. Altındişli, B İşçi, Ege Üniv. Fak. Derg., 2005, 42 (3), 13. http://www.sarapoburu.com/wp-content/uploads/2009/06/bagcilikelkitabi.pdf Erişim tarihi: 23.05.2014.
  • A. Hara, N. S. Radin, Anal. Biochem., 1978, 901, 420.
  • W. W Christie, The Oil Press, Glaskow,1992, 302.
  • L. Fernandes, S. Casal, R. Cruz, J. A Pereira, E. Ramalhosa, Food Res. Int., 2013, 50, 161.
  • A. Akın, A. Altındişli, Biyoloji Araştırma Dergisi, 2011, 4 (2), 13.
  • H. Dıraman, H. Saygı, Y. Hışıl, Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi, 2009, 4 (2), 1.
Toplam 17 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Ahmet Özkaya Bu kişi benim

Cansu Bakır Bu kişi benim

Yunus Şahin Bu kişi benim

Kader Uzun Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 27 Kasım 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Cilt: 4 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Özkaya, A., Bakır, C., Şahin, Y., Uzun, K. (2014). Adıyaman’da Güneşte Kurutulan Üzüm ve İşlenmiş Kuru Üzümlerin Yağ Asitlerinin Karşılaştırmalı Değerlendirilmesi. Adıyaman University Journal of Educational Sciences, 4(1), 18-26.

                                                                                             

by-nc-nd.png?resize=300%2C105&ssl=1 Bu eser CC BY-NC-ND Atıf-GayriTicari-Türetilemez ile lisanslanmıştır.