BibTex RIS Kaynak Göster

Clarithromycin induced long QT syndrome during helicobacter pylori

Yıl 2003, Cilt: 2 Sayı: 1, - , 01.04.2003

Öz

Long QT syndrome develops for a number of reasons.The number of non-antiarrhythmic drugs reported to induce QT interval prolongation with or without torsade de pointes continues to increase. Clarithromycin is a macrolide antibiotic being increasingly used for Helicobacter pylori eradication. In this article, we describe a patient who developed long QT prolongation syndrome after receiving clarithromycin for Helicobacter pylori eradication.

Helikobakter pylori eradikasyonu sırasında klaritromisine bağlı gelişen uzun QT sendromu

Yıl 2003, Cilt: 2 Sayı: 1, - , 01.04.2003

Öz

Uzun QT sendromu farklı nedenlere bağlı olarak gelişir. Torsade de pointes ile birlikte veya onsuz uzun QT intervaline neden olan non-antiaritmik ilaçların sayısı devamlı artmaktadır. Klaritromisin makrolid grubu bir antibiyotiktir. Helikobakter pylori (HP) eradikasyonunda yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu makalede HP eradikasyonu sırasında verilen klaritromisine bağlı gelişen uzun QT sendromu olgusu sunuldu.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Cem Şahan Bu kişi benim

Emre Aksakal Bu kişi benim

Mustafa Yazıcı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2003
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 2 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Şahan, C., Aksakal, E., & Yazıcı, M. (2003). Helikobakter pylori eradikasyonu sırasında klaritromisine bağlı gelişen uzun QT sendromu. Akademik Gastroenteroloji Dergisi, 2(1).

test-5