BibTex RIS Kaynak Göster

Development of cirrhosis due to recurrement anesthesia with halothane

Yıl 2002, Cilt: 1 Sayı: 2, - , 01.08.2002

Öz

Cirrhosis is characterized by fibrosis and nodule formation in the liver. It is a progressive disease that may have many causes, including infection, (hepatitis B and C), alcohol, metabolic, genetic, cholestatic, and immunologic factors. Cryptogenic cirrhosis we report an unusual case of cirrhosis due to an anesthetic agent (halothane).

Tekrarlayan halotane anestezisi sonrasında gelişen karaciğer sirozu tablosu

Yıl 2002, Cilt: 1 Sayı: 2, - , 01.08.2002

Öz

Karaciğer sirozu değişik nedenlerle oluşan fibrozis, nodül oluşumu, karaciğerde hücre inflamasyonu ve nekrozu ile karakterize ilerleyici bir hastalıktır. Günümüzde bir çok neden sirotik proçesten sorumlu tutulmuştur. Bu nedenler sıklıkla enfeksiyoz (hepatit B, hepatit C), alkol, metabolik, genetik, kolestatik, immünolojik nedenler, ilaca bağlı ortaya çıkan kronik karaciğer hasarı ve kriptojenik siroz olarak sınıflandırılabilir. Bu olgumuzda tekraylayan anestetik maddeye (halotan) maruz kalınması sonucu ortaya çıkan bir siroz olgusu sunulacaktır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mehmet Yıldız Bu kişi benim

Yusuf Aydın Bu kişi benim

Nevzat Ilıman Bu kişi benim

Yasemin Ateş Bu kişi benim

Funda Ceran Bu kişi benim

Gülşah Şaşak Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 1 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Yıldız, M., Aydın, Y., Ilıman, N., Ateş, Y., vd. (2002). Tekrarlayan halotane anestezisi sonrasında gelişen karaciğer sirozu tablosu. Akademik Gastroenteroloji Dergisi, 1(2).

test-5