Kitap İncelemesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Zygmunt Bauman’ın Perspektifinden Bireyselleşmiş Toplum

Yıl 2025, Sayı: 13, 107 - 112, 29.12.2025

Öz

Zygmunt Bauman 2005’te yayımladığı “Bireyselleşmiş Toplum’’ adlı kitabında, günümüzün toplumsal ve siyasal yaşamın nasıl değiştiğini analiz etmektedir. Eser; Halimiz, Düşünme Tarzımız ve Eyleme Tarzımız olmak üzere üç alt bölüme ayrılır. 20. yüzyıl sonlarındaki toplumların, bireylerin hayatını nasıl etkilediğini ve bireylerin toplumsal ilişkileri nasıl değiştiğini inceler.
Yazar, bireyselleşmenin, toplumların özellikle de modern toplumların temel özelliklerinden biri olduğunu savunur. Bireylerin, kendilerini kendileri için hayatın merkezine almalarını ve toplumsal ilişkileri kontrol etmeye çalışmalarını sağlar. Bu bireyselleşme, sosyal ilişkileri daha az sürekli ve daha az kalıcı hale getirir, ancak aynı zamanda insanların daha fazla özgürlük ve kontrol sahibi olmalarına da olanak tanır.

Individualized Society from Zygmunt Bauman's Perspective

Yıl 2025, Sayı: 13, 107 - 112, 29.12.2025

Öz

In his book "The Individualized Society," published in 2005, Zygmunt Bauman analyzes how contemporary social and political life has changed. The work is divided into three sections: "Our State," "Our Way of Thinking," and "Our Way of Acting." He examines how late-20th-century societies have affected the lives of individuals and how their social relationships have changed. The author argues that individualization is a fundamental characteristic of societies, especially modern ones. It enables individuals to place themselves at the center of life and attempt to control social relationships. This individualization makes social relationships less permanent and enduring, but it also allows people to have greater freedom and control.

Yıl 2025, Sayı: 13, 107 - 112, 29.12.2025

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Türk Dili ve Edebiyatı (Diğer)
Bölüm Kitap İncelemesi
Yazarlar

Serap Yağız 0000-0002-7015-6591

Gönderilme Tarihi 27 Eylül 2025
Kabul Tarihi 6 Ekim 2025
Yayımlanma Tarihi 29 Aralık 2025
Yayımlandığı Sayı Yıl 2025 Sayı: 13

Kaynak Göster

APA Yağız, S. (2025). Zygmunt Bauman’ın Perspektifinden Bireyselleşmiş Toplum. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi(13), 107-112.

Creative Commons Lisansı
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi (HEFAD) Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.