Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

ALANYA’YA GELEN YABANCI TURISTLERIN TÜRK HAMAMLARINA ILISKIN MEMNUNIYET ALGILAMALARI

Yıl 2011, Sayı: 1, 18 - 36, 30.06.2011

Öz

Türk kültürünün en önemli yapılarından olan hamamlar, işlevleri ve turizme kattığı değer bakımından turizm sektöründe önemli bir yer tutmaktadır. Turizm hareketlerinin değişmesi ve alternatif turizm kapsamında yeni ürünlerin geliştirilmesi destek bir turistik ürün niteliğinde olan Türk hamamlarının turizm sektöründeki etkinliğini ve önemini artırmıştır. Bu çalışmada; turizm sektöründe önemli bir yere sahip olan Türk h arının sektöre etkisi ve müşteri memnuniyetinin belirlenmesi hedeflenmiştir. Araştırma, turizm sektörünün önemli merkezlerinden bir tanesi olan Alanya bölgesindeki turistik Türk hamam işletmelerini kapsamaktadır. Araştırmada veri toplama yöntemi olarak 25 sorudan oluşan “hizmet memnuniyet ölçeği” kullanılmıştır. Çalışmanın, sektörü aydınlatması ve yöneticilerin pazarlama politika ve stratejilerini geliştirmelerine katkı sağlaması beklenmektedir.

Kaynakça

  • AKBABA, A. ve KILINÇ, K. (2001). Hizmet Kalitesi ve Turizm İsletmel aları, Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi, Yıl:12, Güz.
  • BAŞA, A.B. (2009). Türk Hamam Kültürünün Spa & Wellness Mekanlarının Tasarımına Etkileri, Zeitschrift für die Welt der Türken, Vol. 1, No. 1, pp.
Toplam 2 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Turizm (Diğer)
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Hulusi Doğan Bu kişi benim

Serpil Kocaman Bu kişi benim

Yasemin Tekin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 30 Haziran 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Doğan, H., Kocaman, S., & Tekin, Y. (2011). ALANYA’YA GELEN YABANCI TURISTLERIN TÜRK HAMAMLARINA ILISKIN MEMNUNIYET ALGILAMALARI. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dergisi(1), 18-36.