Kitap İncelemesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Yıl 2018, Sayı: 5 , 152 - 156 , 25.12.2018
https://izlik.org/JA85RL97PL

Öz

Kaynakça

  • Yıldırım, Ömer Ali. Ebü’l-Berekât el-Bağdâdî ve Meşşâi Felsefe Bağlamında NEFİS BENLİK VE BİLGİ. İstanbul: Litera Yayıncılık, 2018.

EBÜ’L-BEREKÂT EL-BAĞDÂDÎ VE MEŞŞÂİ FELSEFE BAĞLAMINDA NEFİS BENLİK VE BİLGİ

Yıl 2018, Sayı: 5 , 152 - 156 , 25.12.2018
https://izlik.org/JA85RL97PL

Öz

Bu yazıda "Ebü’l-Berekât el-Bağdâdî ve Meşşâi Felsefe
Bağlamında NEFİS BENLİK VE BİLGİ" isimli eserin incelemesi
yapılmıştır. Bu eser, Ebü'l-Berekât'ın görüşleri merkeze alınarak nefis ve
benlik hakkında bilgiler ihtiva etmektedir. Ayrıca yazar, Aristo, İbn-i Sina, Farabi
gibi filozofların da konu ile görüşlerine yer vermektedir. Felsefi bir
eserdir. 
Ebü’l-Berekât XII. yy. Selçuklu döneminde yaşamış bir filozoftur. Başta İbn-i Sina olmak üzere Meşşâi filozoflara yönelik eleştirileri ile tanınır. Çok az kitap yazan el-Bağdâdî’nin en önemli eseri Kitab’ul Mu’teber’dir. Ömer Ali Yıldırım tarafından telif edilen ve Litera Yayıncılık tarafından basılan eserde el-Bağdâdî’nin görüşleri merkeze alınarak nefis ve bilgi ilişkisi incelenmiş, İbn-i Sina, Farabi, Razi gibi filozofların konu ile ilgili görüşlerine yer verilmiştir. Felsefi yönü ağır basan bir eserdir. Eser, giriş ve iki bölümden müteşekkildir. Giriş bölümünde nefsin tanımı verilmiş, benlik bilinci ve bilgi ile ilişkisine değinilmiştir. Nefis, vücuttaki hareket, istek, idrak gibi olguların faili olarak isimlendirilmiştir.

Kaynakça

  • Yıldırım, Ömer Ali. Ebü’l-Berekât el-Bağdâdî ve Meşşâi Felsefe Bağlamında NEFİS BENLİK VE BİLGİ. İstanbul: Litera Yayıncılık, 2018.
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Din Araştırmaları
Bölüm Kitap İncelemesi
Yazarlar

Müberra Aygündüz

Yayımlanma Tarihi 25 Aralık 2018
IZ https://izlik.org/JA85RL97PL
Yayımlandığı Sayı Yıl 2018 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Aygündüz, M. (2018). EBÜ’L-BEREKÂT EL-BAĞDÂDÎ VE MEŞŞÂİ FELSEFE BAĞLAMINDA NEFİS BENLİK VE BİLGİ. AKADEMİAR Akademik İslam Araştırmaları Dergisi, 5, 152-156. https://izlik.org/JA85RL97PL
AMA 1.Aygündüz M. EBÜ’L-BEREKÂT EL-BAĞDÂDÎ VE MEŞŞÂİ FELSEFE BAĞLAMINDA NEFİS BENLİK VE BİLGİ. AKADEMİAR. 2018;(5):152-156. https://izlik.org/JA85RL97PL
Chicago Aygündüz, Müberra. 2018. “EBÜ’L-BEREKÂT EL-BAĞDÂDÎ VE MEŞŞÂİ FELSEFE BAĞLAMINDA NEFİS BENLİK VE BİLGİ”. AKADEMİAR Akademik İslam Araştırmaları Dergisi, sy 5: 152-56. https://izlik.org/JA85RL97PL.
EndNote Aygündüz M (01 Aralık 2018) EBÜ’L-BEREKÂT EL-BAĞDÂDÎ VE MEŞŞÂİ FELSEFE BAĞLAMINDA NEFİS BENLİK VE BİLGİ. AKADEMİAR Akademik İslam Araştırmaları Dergisi 5 152–156.
IEEE [1]M. Aygündüz, “EBÜ’L-BEREKÂT EL-BAĞDÂDÎ VE MEŞŞÂİ FELSEFE BAĞLAMINDA NEFİS BENLİK VE BİLGİ”, AKADEMİAR, sy 5, ss. 152–156, Ara. 2018, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA85RL97PL
ISNAD Aygündüz, Müberra. “EBÜ’L-BEREKÂT EL-BAĞDÂDÎ VE MEŞŞÂİ FELSEFE BAĞLAMINDA NEFİS BENLİK VE BİLGİ”. AKADEMİAR Akademik İslam Araştırmaları Dergisi. 5 (01 Aralık 2018): 152-156. https://izlik.org/JA85RL97PL.
JAMA 1.Aygündüz M. EBÜ’L-BEREKÂT EL-BAĞDÂDÎ VE MEŞŞÂİ FELSEFE BAĞLAMINDA NEFİS BENLİK VE BİLGİ. AKADEMİAR. 2018;:152–156.
MLA Aygündüz, Müberra. “EBÜ’L-BEREKÂT EL-BAĞDÂDÎ VE MEŞŞÂİ FELSEFE BAĞLAMINDA NEFİS BENLİK VE BİLGİ”. AKADEMİAR Akademik İslam Araştırmaları Dergisi, sy 5, Aralık 2018, ss. 152-6, https://izlik.org/JA85RL97PL.
Vancouver 1.Müberra Aygündüz. EBÜ’L-BEREKÂT EL-BAĞDÂDÎ VE MEŞŞÂİ FELSEFE BAĞLAMINDA NEFİS BENLİK VE BİLGİ. AKADEMİAR [Internet]. 01 Aralık 2018;(5):152-6. Erişim adresi: https://izlik.org/JA85RL97PL

AKADEMİAR, 2020 Haziran (8) sayısından itibaren TR DİZİN'de taranmaktadır.