In this study, qualitative research methods were used to investigate the impact of sustainability and intercultural differences on the management of family businesses. The focus of the research is on sustainability practices in family businesses, the specific dynamics of family businesses and a deeper understanding of the impact of intercultural differences on management practices. At the beginning of the study, the implementation process of sustainability strategies in family businesses and the impact of these strategies on business performance will be examined based on the literature.
The aim of the study is to examine how the introduction of sustainability practices in the particular structure and cultural context of family businesses affects corporate strategy and what benefits and challenges arise in this context. In addition, the impact of intercultural differences on the management processes of family businesses will be identified and the compatibility of these differences with sustainability goals will be assessed. To understand the complexity of these issues, in-depth interviews will be conducted and qualitative research methods will be used to highlight the specific challenges faced by companies.
The results of this study will assist managers in developing family business strategies that address sustainability and cross-cultural differences and will contribute to future research in this area.
Bu çalışmada sürdürülebilirliğin ve kültürlerarası farklılıkların aile şirketi yönetimi üzerindeki etkisini araştırmak için nitel araştırma yöntemleri kullanılmıştır. Araştırmanın odak noktası aile işletmelerinde sürdürülebilirlik uygulamaları, aile işletmelerinin özel dinamikleri ve kültürlerarası farklılıkların yönetim uygulamaları üzerindeki etkisinin derinlemesine anlaşılmasıdır. Çalışmanın başında aile işletmelerinde sürdürülebilirlik stratejilerinin uygulanma sürecini ve bu stratejilerin firma performansına etkisini literatüre dayalı olarak araştırılmaktadır.
Aile şirketlerinin özel yapısı ve kültürel bağlamında sürdürülebilirlik uygulamalarının benimsenmesinin işletme stratejisini nasıl etkilediğini, bu bağlamda ne gibi fayda ve zorlukların ortaya çıktığı araştırmanın amacını oluşturmaktadır. Ayrıca kültürlerarası farklılıkların aile şirketi yönetim süreçleri üzerindeki etkisi belirlenerek bu farklılıkların sürdürülebilirlik hedefleriyle uyumu değerlendirilmektedir. Bu konuların karmaşıklığını anlamak için derinlemesine mülakat yöntemi ile kuruluşların karşılaştığı belirli zorlukları vurgulamak için nitel araştırma yöntemleri kullanılır.
Bu çalışmanın sonuçları, sürdürülebilirlik ve kültürler arası farklılıkları ele alan aile işletmesi stratejileri geliştirmede yöneticilere yol gösterici olacak ve bu alanda gelecekte yapılacak araştırmalara katkı sağlayacaktır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | İşletme |
Bölüm | Tüm Sayı |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 30 Aralık 2024 |
Gönderilme Tarihi | 16 Nisan 2024 |
Kabul Tarihi | 28 Aralık 2024 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2024 Cilt: 11 Sayı: 26 |
MAKALE DEĞERLENDİRME SÜRECİ
Yazar tarafından gönderilen bir makale, gönderim tarihinden itibaren 10 gün içinde dergi sekreteri tarafından makalenin, telif sözleşmesinin ve benzerlik raporunun (Turnitin programı) eksiksiz ve düzgün bir şekilde gönderilip gönderilmediği yönünden incelenir. İstenilen bu dosyalar eksiksiz ve düzgün bir şekilde gönderilmiş ise makale; ikinci aşamada derginin yayın çizgisine uygun olup olmadığı yönünden değerlendirilir. Bu süreçte makale yayın çizgisine uygun değilse yazara iade edilir. Makale yayın çizgisine uygun ise şablona uygun bir şekilde gönderilip gönderilmediği yönünden değerlendirilir. Şayet makale şablona uyarlanıp gönderilmemiş ise değerlendirme sürecine alınmaz. Bu süreçte yazarın derginin belirlediği şartlara uygun bir şekilde sisteme makale yüklemesi beklenir. Makale şablona uygun bir şekilde hazırlanıp gönderilmiş ise son aşamada makale derginin yayın ilkeleri, yazım kuralları, öz, abstract, extented abstract, kaynakça gösterimi vb. yönlerden incelenir. Bu ayrıntılarda makalede bir sorun varsa yazarın bu hususları tamamlaması istenir ve verilen süre içerisinde eksiksiz bir şekilde yeniden makaleyi göndermesi istenir.
Tüm bu aşamaları geçen makale, editör tarafından bilimsel yeterliliğinin denetlenmesi amacıyla ikinci 7 günlük süre içerisinde çalışmaya uygun iki hakeme değerlendirmeleri için gönderilir. Hakemlerin değerlendirme süreleri 15 gündür. Bu süre zarfında hakemlik görevini tamamlamayan bir hakem olursa ilgili hakeme değerlendirmeyi tamamlaması için 7 günlük ek süre verilebilir. Bu süre zarfında hakem görevini yerine getirmezse yerine yeni bir hakem ataması yapılır. En az iki hakemden gelen raporlar olumlu ise makale yayın aşamasına alınır. Hakem raporlarından birisi olumlu diğeri olumsuz ise makale üçüncü bir hakeme gönderilir. Üçüncü hakem raporu da olumsuz ise makale ret edilir. Üçüncü hakemin değerlendirmesi olumlu ise makaleyle ilgili hakem raporları dergi alan editörlerinden oluşan Editörler Kurulu tarafından incelenir. Makalenin yayınlanmasıyla ilgili nihai karar alan editörlerinden oluşan Editörler Kurulu tarafından verilir. Hakem raporlarının yetersiz ve tatmin etmekten uzak olması veya İngilizce editör tarafından abstract ve extented abstract’ın yetersiz görülmesi hallerinde de yine makaleyle ilgili son karar Editörler Kurulu tarafından verilir. Tüm bu aşamalardan geçen bir makale en yakın sayıya yayınlanmak üzere eklenir. İlgili sayıda yer kalmaması halinde makalenin yayımı bir sonraki sayıya kaydırılır. Bu durumda ve tüm değerlendirme sürecinde yazar isterse makalesini geri çekme hakkına sahiptir. Ancak bu durumu dergiye bildirmesi gerekir. Makale gönderim tarihinden makalenin yayına kabul tarihine kadar tüm bu işlemler için ortalama 3 aylık bir süre öngörülmektedir.