BibTex RIS Kaynak Göster

Günümüz Baskı Desenli Kumaşlarında Desen Tarzları ve Teknikleri

Yıl 2011, Cilt: 4 Sayı: 7, 0 - 0, 22.03.2011

Öz

Günümüzde tekstil tasarımı ve baskıcılığı, göze doğal olarak hoş görünen desenleri üretmede yenilikçi yaklaşımlar ve geleneksel teknikler üzerine odaklanılmıştır.Bu tasarımlar ağırlıklı olarak ev tekstilleri ve giysilik kumaş ile ilgilidir. Tasarımları yaratmada bazı örnekler ticari şablon baskıyla basılmasına rağmen, sanatçıların çoğu çalışmalarında şablon baskıyı ve el baskısını kullanmaktadır. Bir dizi tasarımcı tasarımlarını daha iyi detaylar ve daha fazla renk seçeneğine imkan vermesinden dolayı dijital baskı teknikleriyle üretmektedir. Öncü olan diğer bir kısım sanatçı da kendi özgün çalışmalarını yaratmada batik, elle boyama, ahşap kalıpla desenlendirme gibi geleneksel teknikleri dijital baskı gibi yeni tekniklerle birleştirmektedir. Tekstil tasarımcıların bazıları da ek yöntemlerden yararlanarak yüzeyde yeni etkiler elde etmişlerdir. Yenilikçi tasarımlar içinde eko-baskılar, yeniden yapılandırılan baskı teknikleri öne çıkmaktadır. Makale, günümüz tekstil baskıcılığındaki gelişmeler, desenler ve teknikler açısından yenilikçi yönleriyle ele alınacaktır.

Yıl 2011, Cilt: 4 Sayı: 7, 0 - 0, 22.03.2011

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Füsun ÖZPULAT Dilek Yurt

Yayımlanma Tarihi 22 Mart 2011
Gönderilme Tarihi 10 Temmuz 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Cilt: 4 Sayı: 7

Kaynak Göster

APA Dilek Yurt, F. Ö. (2011). Günümüz Baskı Desenli Kumaşlarında Desen Tarzları ve Teknikleri. Akdeniz Sanat, 4(7).

Akdeniz Sanat'ın 2024 Temmuz sayısı (cilt: 18 sayı: 34) için makale gönderimi 1-15 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Düzeltme: Sistemsel bir nedenden dolayı makale gönderimi 2-16 Nisan 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

Makale gönder butonu Google Chrome tarayıcısında hata verebilmektedir. Farklı bir tarayıcı kullanmanız halinde sorun çözülmektedir.


Creative Commons Lisansı
Akdeniz Sanat  Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.