BibTex RIS Kaynak Göster

Ankara Zerefşan Nakışhane

Yıl 2012, Cilt: 5 Sayı: 9, 0 - 0, 08.03.2012

Öz

Kişi ve toplum için hayati önem taşıyan eğitim sistemleri içerisinde yaygın eğitim, dolayısıyla yetişkin eğitimi önem kazanmaktadır. Yetişkin Eğitimi “yetişkin olarak düşünülen kişilerin yeteneklerini geliştirmelerine, bilgilerini arttırmalarına, teknik veya mesleki eğitim yeterliklerini iyileştirmelerine, tutum ve davranışlarını hem kişisel gelişme hem de dengeli ve bağımsız bir toplumsal, ekonomik ve kültürel gelişmeye katılma bakımından değiştirmelerine imkan sağlayan düzenli eğitim süreçlerinin tümü” olarak tanımlanmaktadır.

Bir yetişkinin tüm çalışma yaşamı boyunca bir işi, bir sanat ya da mesleği sürdürebilmesi yahut yeni bir iş, sanat ya da meslek edinebilmesi için gerekli tutum, bilgi ve becerileri geliştirmesine olanak sağlayan yetişkin mesleki eğitim kursları birçok kurum tarafından çalışanlarına sunulmaktadır.

Ankara büyükşehir belediyesi Kültür ve sosyal işler daire başkanlığına bağlı olarak, Geleneksel kitap sanatlarını yaşatmak, yeni nesillere öğretmek amacıyla 2003 yılında Zerefşan Nakışhanesi kurulmuştur.

Bu çalışmada Zerefşan Nakışhanesi bünyesinde yapılan kitap sanatları eğitimi hakkında bilgi verilerek, Şahin İnalöz tarafından yapılan Minyatürler, Burcu Eryılmaz ve öğrencilerinin yaptığı kaat'ı, çalışmaları ile tezhip, ebru çalışmalarına yer verilmiştir.

 

Yıl 2012, Cilt: 5 Sayı: 9, 0 - 0, 08.03.2012

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Akdeniz Sanat Dergisi
Yazarlar

Gülten Kurt

Yayımlanma Tarihi 8 Mart 2012
Gönderilme Tarihi 7 Aralık 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Cilt: 5 Sayı: 9

Kaynak Göster

APA Kurt, G. (2012). Ankara Zerefşan Nakışhane. Akdeniz Sanat, 5(9).

Akdeniz Sanat 2025 Temmuz sayısı (cilt: 19 sayı: 36) için makale gönderimi 01-15 Nisan 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Makale gönder butonu Google Chrome tarayıcısında hata verebilmektedir. Farklı bir tarayıcı kullanmanız halinde sorun çözülmektedir.


Creative Commons Lisansı
Akdeniz Sanat  Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.