BibTex RIS Kaynak Göster

Kültürün Turistik Tüketime Etkisi

Yıl 2013, Cilt: 6 Sayı: 11, 0 - 0, 22.12.2013

Öz

Turizm hareketlerine katılan kişi sayısı her geçen yıl artmaya devam ederken, bilgi teknolojileri ve medyanın da etkisiyle seyahat dürtülerinin farklılaşmaya başladığı gözlenmektedir. Günümüzde daha bilinçli hale gelen turistlerin, farklı kültürleri tanıma beklentileri giderek belirginleşmektedir. Tatil amacı ne olursa olsun, turist seyahate başladığı andan itibaren kültürel bir etkileşim içine girmektedir. Turist, seyahat ettiği ülkeye ayak bastığı andan itibaren, yöre insanıyla iletişim kurmaya gereksinim duymakta, o yörenin yiyecek ve içeceklerini tatmakta ve bir anlamda kültürel deneyim yaşamaya başlamaktadır. Hatta bu deneyimin, turistin henüz daha kendi ülkesinde iken başladığı da söylenebilir.

Seyahat aracı olarak, gittiği ülkenin havayollarını seçen bir turistin, henüz uçaktayken yöresel ürünleri (yiyecek içecekleri) tüketmeye başlaması ve havayolu personeli ile iletişim kurması bunun somut bir örneğini oluşturur. Dolayısıyla turistlerin, seyahatlerinin başlangıcından bitimine kadar kültürel olgulardan yoğun biçimde etkilendikleri söylenebilir.Bu çalışmada, kültürün turistik tüketime etkisi tartışılmaktadır. Çalışmada sunulan örnekler oldukça ilgi çekicidir ve bu yönüyle turizm paydaşlarına önemli yararlar sağlayacağı düşünülmektedir. Bu bağlamda, öncelikle turizm talebi, kültür ve kültür turizmi olguları ele alınmış; daha sonra ise, kültürün turistik tüketime etkisi ile ilgili örneklere yer verilmiştir.

Yıl 2013, Cilt: 6 Sayı: 11, 0 - 0, 22.12.2013

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Barış Erdem

Yayımlanma Tarihi 22 Aralık 2013
Gönderilme Tarihi 24 Eylül 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Cilt: 6 Sayı: 11

Kaynak Göster

APA Erdem, B. (2013). Kültürün Turistik Tüketime Etkisi. Akdeniz Sanat, 6(11).

Akdeniz Sanat'ın 2024 Temmuz sayısı (cilt: 18 sayı: 34) için makale gönderimi 1-15 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Düzeltme: Sistemsel bir nedenden dolayı makale gönderimi 2-16 Nisan 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

Makale gönder butonu Google Chrome tarayıcısında hata verebilmektedir. Farklı bir tarayıcı kullanmanız halinde sorun çözülmektedir.


Creative Commons Lisansı
Akdeniz Sanat  Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.