Araştırma Makalesi

ENFLASYON DÜZELTMESİNİN DÖNEM KÂRI ÜZERİNDEKİ ETKİSİ: İMKB'DE BİR UYGULAMA

Cilt: 7 Sayı: 1 1 Ocak 2005
PDF İndir

ENFLASYON DÜZELTMESİNİN DÖNEM KÂRI ÜZERİNDEKİ ETKİSİ: İMKB'DE BİR UYGULAMA

Öz

Ülkemiz ticari hayatında önemli bir uygulama olan Enflasyon Düzeltmesi, yasal çerçevesi itibariyle 2003 yılı ve sonrası mali tablolarına uygulanmak üzere 30.12.2003 tarihinde yürürlüğe girmiştir. 31.12.2004 tarihi itibariyle tüm işletmeler 2003 yılı mali tablolarından bilançoyu zorunlu olarak düzeltmeye tabi tutmuşlardır. Ticari hayatımıza hızlı bir şekilde giren ve beraberinde, uygulayıcılar arasında yarattığı sorunlar nedeniyle de çok tartışılan Enflasyon Düzeltmesi 2005 yılı 1. Geçici Vergi döneminde uygulanmayacaktır.

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. Kaynakçaya PDF içerisinden erişilebilir.

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

Araştırma Makalesi

Yazarlar

Cemal Elitaş * Bu kişi benim
Türkiye

Yusuf Topal Bu kişi benim
Türkiye

Yayımlanma Tarihi

1 Ocak 2005

Gönderilme Tarihi

1 Ocak 2005

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2005 Cilt: 7 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA
Elitaş, C., Topal, Y., & Demir, İ. C. (2005). ENFLASYON DÜZELTMESİNİN DÖNEM KÂRI ÜZERİNDEKİ ETKİSİ: İMKB’DE BİR UYGULAMA. Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 7(1), 99-114. https://izlik.org/JA56UN77GL


22365

Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi'nde yayınlanan tüm çalışmalar CC BY-NC 4.0 lisansı ile açık erişim ve ücretsiz olarak lisanslanmaktadır.