Araştırma Makalesi

KURUMSALLAŞMA TEORİSİNDE ÖRGÜTSEL DEĞİŞİM SORUNU

Cilt: 2 Sayı: 1 1 Ocak 2000
PDF İndir

KURUMSALLAŞMA TEORİSİNDE ÖRGÜTSEL DEĞİŞİM SORUNU

Öz

Örgütlerin incelenmesinde sosyolojik bir bakış açısına sahip olan kurumsallaşma teorisi, örgütleri toplumsal yapının bir parçası olarak inceler. Örgütlerin yapısı ve uygulamaları yalnızca ussal seçim bakış açısından açıklanamaz. Örgütler, içinde bulunduğu örgütsel alanının kurumsal bekleyişlerine, sektördeki genel kabul görmüş inanç, değer ve iş yapma yöntemlerine ve düzenleyici kurumların kurallarına uyarlanmalıdırlar. Böylece yapı ve uygulamalarına meşruiyet kazandıracaktır. Kurumsallaşma örgütlerin çevrelerine nasıl uyarlanacağını açıklarken, örgütsel değişime de reformcu bir bakış açısından yaklaşır.

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. Kaynakçaya PDF dosyası içerisinden erişilebilir.

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

Araştırma Makalesi

Yazarlar

Yayımlanma Tarihi

1 Ocak 2000

Gönderilme Tarihi

1 Ocak 2000

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2000 Cilt: 2 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA
Özkara, B. (2000). KURUMSALLAŞMA TEORİSİNDE ÖRGÜTSEL DEĞİŞİM SORUNU. Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 2(1), 1-18. https://izlik.org/JA75CN29LY
AMA
1.Özkara B. KURUMSALLAŞMA TEORİSİNDE ÖRGÜTSEL DEĞİŞİM SORUNU. KOCATEPEİİBFD. 2000;2(1):1-18. https://izlik.org/JA75CN29LY
Chicago
Özkara, Belkıs. 2000. “KURUMSALLAŞMA TEORİSİNDE ÖRGÜTSEL DEĞİŞİM SORUNU”. Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 2 (1): 1-18. https://izlik.org/JA75CN29LY.
EndNote
Özkara B (01 Ocak 2000) KURUMSALLAŞMA TEORİSİNDE ÖRGÜTSEL DEĞİŞİM SORUNU. Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 2 1 1–18.
IEEE
[1]B. Özkara, “KURUMSALLAŞMA TEORİSİNDE ÖRGÜTSEL DEĞİŞİM SORUNU”, KOCATEPEİİBFD, c. 2, sy 1, ss. 1–18, Oca. 2000, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA75CN29LY
ISNAD
Özkara, Belkıs. “KURUMSALLAŞMA TEORİSİNDE ÖRGÜTSEL DEĞİŞİM SORUNU”. Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 2/1 (01 Ocak 2000): 1-18. https://izlik.org/JA75CN29LY.
JAMA
1.Özkara B. KURUMSALLAŞMA TEORİSİNDE ÖRGÜTSEL DEĞİŞİM SORUNU. KOCATEPEİİBFD. 2000;2:1–18.
MLA
Özkara, Belkıs. “KURUMSALLAŞMA TEORİSİNDE ÖRGÜTSEL DEĞİŞİM SORUNU”. Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 2, sy 1, Ocak 2000, ss. 1-18, https://izlik.org/JA75CN29LY.
Vancouver
1.Belkıs Özkara. KURUMSALLAŞMA TEORİSİNDE ÖRGÜTSEL DEĞİŞİM SORUNU. KOCATEPEİİBFD [Internet]. 01 Ocak 2000;2(1):1-18. Erişim adresi: https://izlik.org/JA75CN29LY


22365

Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi'nde yayınlanan tüm çalışmalar CC BY-NC 4.0 lisansı ile açık erişim ve ücretsiz olarak lisanslanmaktadır.