Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

BİPOLAR TANISI ALAN EBEVEYNLER İLE BİLİNEN BİR PSİKİYATRİK TANISI OLMAYAN EBEVEYNLERİN AİLE İLİŞKİLERİ VE ÇOCUK YETİŞTİRME TUTUMLARININ İNCELENMESİ

Yıl 2021, Cilt: 4 Sayı: 1, 119 - 135, 26.07.2021

Öz

Geçmişten günümüze literatüre baktığımız zaman ailenin bireylerin hayatında önemli bir role sahip olduğunu görmekteyiz. Hem ebeveynlerin birbirleri ile olan ilişkileri hem de ebeveyn-çocuk ilişkisi bireylerin hayatının ilerleyen dönemlerini şekillendiren önemli bir unsurdur. Kronik rahatsızlığa sahip bireylerin ailelerinin endişe, umutsuzluk, çaresizlik depresyon gibi birçok olumsuz duygu içerisinde olduğu araştırma sonuçları ile desteklenmiştir. Duygu durum bozukluğu olan bipolar tanılı bireylerin ebeveyn olma becerilerinin, psikiyatrik bir tanısı olmayan ebeveynlerle karşılaştırılarak aralarında bir farklılık olup olmadığı araştırılmak istenmiştir. Ayrıca bipolar tanılı ebeveynler ile bilinen psikiyatrik bir tanısı olmayan ebeveynlerin aile ilişkileri de araştırmanın incelenme konusudur.

Kaynakça

  • Referans1 Dursun, M. (2008). Bipolar bozukluklarda kişilik özellikleri (Master's thesis, Maltepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü).
  • Referans2 Eroğlu Zengin M, & Özpoyraz N.(2010). Bipolar bozuklukta koruyucu tedavi. Psikiyatride Güncel Yaklaşımlar¬Current Approaches in Psychiatry ; 2(2):206-36.
  • Referans3 Kesebir, S., İnanç, L., Bezgin, Ç. H., & Cengiz, F. (2013). Kadınlarda bipolar bozukluk. Psikiyatride Güncel Yaklaşımlar, 5(2).
Toplam 3 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Alan Eğitimleri
Bölüm Derleme Makalesi
Yazarlar

Filiz Kalkavan

Yayımlanma Tarihi 26 Temmuz 2021
Yayımlandığı Sayı Yıl 2021 Cilt: 4 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Kalkavan, F. (2021). BİPOLAR TANISI ALAN EBEVEYNLER İLE BİLİNEN BİR PSİKİYATRİK TANISI OLMAYAN EBEVEYNLERİN AİLE İLİŞKİLERİ VE ÇOCUK YETİŞTİRME TUTUMLARININ İNCELENMESİ. Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 4(1), 119-135.
An international peer-reviewed journal-EDUCATIONE-Uluslararası hakemli dergi