BibTex RIS Kaynak Göster

Türkiye'de Sebze Üretim ve Tüketimindeki Değişme, Gereksinim ve Projeksiyon

Yıl 2008, Cilt: 15 Sayı: 2, 40 - 45, 23.03.2012

Öz

Bu incelemede, Türkiye'de sebze üretimi (arzi) ile sebze tüketimi (talebi) degerlendirilmistir.
Türkiye tariminda sebze üretimi önemli bir yere sahiptir. Sebze istatistikleri
incelendiginde sebze üretim ve tüketiminin önceki yillara göre arttigi görülmektedir.
Son 30-40 yillik dönemde sebze üretim miktari sürekli olarak artmistir. Ancak, Türkiye'de
sebze tüketim miktarinin tam olarak bilinmemesi nedeniyle gerçek degisimler tam
olarak ortaya konularnamaktadir. Türkiye'de sebze üretiminde en önemli sorun hasat
edilen ürünlerin pazarlanmasidir. Yillik sebze üretimi 24-26 milyon ton iken, gerçek gereksinim
bunun çok altindadir. Üretilen sebzenin %5 kadari dis satirnda degerlendirilmektedir.
Bu nedenle sebze üretimi gerçek talep göz önüne alinarak gözden geçirilmelidir

Yıl 2008, Cilt: 15 Sayı: 2, 40 - 45, 23.03.2012

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil tr;en
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

İsmail Güvenç Bu kişi benim

Haluk Çağlar Kaymak Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 23 Mart 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2008 Cilt: 15 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Güvenç, İ., & Kaymak, H. Ç. (2012). Türkiye’de Sebze Üretim ve Tüketimindeki Değişme, Gereksinim ve Projeksiyon. Alinteri Journal of Agriculture Science, 15(2), 40-45.
AMA Güvenç İ, Kaymak HÇ. Türkiye’de Sebze Üretim ve Tüketimindeki Değişme, Gereksinim ve Projeksiyon. Alinteri Journal of Agriculture Science. Mart 2012;15(2):40-45.
Chicago Güvenç, İsmail, ve Haluk Çağlar Kaymak. “Türkiye’de Sebze Üretim Ve Tüketimindeki Değişme, Gereksinim Ve Projeksiyon”. Alinteri Journal of Agriculture Science 15, sy. 2 (Mart 2012): 40-45.
EndNote Güvenç İ, Kaymak HÇ (01 Mart 2012) Türkiye’de Sebze Üretim ve Tüketimindeki Değişme, Gereksinim ve Projeksiyon. Alinteri Journal of Agriculture Science 15 2 40–45.
IEEE İ. Güvenç ve H. Ç. Kaymak, “Türkiye’de Sebze Üretim ve Tüketimindeki Değişme, Gereksinim ve Projeksiyon”, Alinteri Journal of Agriculture Science, c. 15, sy. 2, ss. 40–45, 2012.
ISNAD Güvenç, İsmail - Kaymak, Haluk Çağlar. “Türkiye’de Sebze Üretim Ve Tüketimindeki Değişme, Gereksinim Ve Projeksiyon”. Alinteri Journal of Agriculture Science 15/2 (Mart 2012), 40-45.
JAMA Güvenç İ, Kaymak HÇ. Türkiye’de Sebze Üretim ve Tüketimindeki Değişme, Gereksinim ve Projeksiyon. Alinteri Journal of Agriculture Science. 2012;15:40–45.
MLA Güvenç, İsmail ve Haluk Çağlar Kaymak. “Türkiye’de Sebze Üretim Ve Tüketimindeki Değişme, Gereksinim Ve Projeksiyon”. Alinteri Journal of Agriculture Science, c. 15, sy. 2, 2012, ss. 40-45.
Vancouver Güvenç İ, Kaymak HÇ. Türkiye’de Sebze Üretim ve Tüketimindeki Değişme, Gereksinim ve Projeksiyon. Alinteri Journal of Agriculture Science. 2012;15(2):40-5.