Bu çalışmada, Karadeniz’den yakalanan istavrit (Trachurus mediterraneus) ve mezgit
balıklarının (Merlangius merlangus) kas dokusundaki K, P, Na, Mg ve Ca seviyeleri
karşılaştırıldı. Araştırmada her grup için 30 adet mezgit ve istavrit balığının farklı bölgelerinden
alınan kas dokuları kullanılmıştır. Doku örnekleri ICP-OES (Inductively Coupled
Plasma-Mass Spectrometer) cihazıyla ölçüldü. Mezgit balığının dokusundaki K, P, Na, Mg
ve Ca değerleri istavrit balığına göre daha yüksek bulunmuştur (p < 0,05). Sonuç olarak
mezgit balığı, istavrit balığına göre insan beslenmesinde daha faydalı olabileceği sonucuna
varılmıştır.
Birincil Dil | tr;en |
---|---|
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 23 Mart 2012 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2011 Cilt: 21 Sayı: 2 |