BibTex RIS Kaynak Göster

Turşu Yapımında Kullanılan On Gramlık Salisilatın Yanlışlıkla İçilmesine Bağlı Oluşan Salisilat Zehirlenmesi

Yıl 2014, Cilt: 14 Sayı: 2, - , 11.06.2014
https://doi.org/10.17098/amj.43233

Öz

Özet: 

Salisilatlar, analjezik, antienflamatuar, antipiretik ve antitrombotik özellikleri nedeniyle sağlık sektöründe yaygın olarak kullanılmaktadır. Ayrıca turşu yapımı, bitki bakımı gibi sebeplere de gıda ve tarım endüstrisinde de kullanımı mevcuttur. Akut yüksek doz alımlarında bulantı, kusma, kulak çınlaması ve işitme azlığı, respiratuar alkaloz, metabolik asidoz, hipoglisemi, hipertermi, letarji, nöbet, koma ve ölümle sonuçlanabilen klinik durumlara yol açabilmektedir. Bu yazıda servisimize başvuran bir olguyu sunmak istedik. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Bölüm Olgular
Yazarlar

Asliddin Ahmedali Bu kişi benim

Mehmet Aktoklu Bu kişi benim

Ferhat İçme Bu kişi benim

Sinan Becel Bu kişi benim

İlyas Ertok Bu kişi benim

Onur Karakayalı Bu kişi benim

Alp Şener Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 11 Haziran 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Cilt: 14 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Ahmedali, A., Aktoklu, M., İçme, F., Becel, S., vd. (2014). Turşu Yapımında Kullanılan On Gramlık Salisilatın Yanlışlıkla İçilmesine Bağlı Oluşan Salisilat Zehirlenmesi. Ankara Medical Journal, 14(2). https://doi.org/10.17098/amj.43233
AMA Ahmedali A, Aktoklu M, İçme F, Becel S, Ertok İ, Karakayalı O, Şener A. Turşu Yapımında Kullanılan On Gramlık Salisilatın Yanlışlıkla İçilmesine Bağlı Oluşan Salisilat Zehirlenmesi. Ankara Med J. Haziran 2014;14(2). doi:10.17098/amj.43233
Chicago Ahmedali, Asliddin, Mehmet Aktoklu, Ferhat İçme, Sinan Becel, İlyas Ertok, Onur Karakayalı, ve Alp Şener. “Turşu Yapımında Kullanılan On Gramlık Salisilatın Yanlışlıkla İçilmesine Bağlı Oluşan Salisilat Zehirlenmesi”. Ankara Medical Journal 14, sy. 2 (Haziran 2014). https://doi.org/10.17098/amj.43233.
EndNote Ahmedali A, Aktoklu M, İçme F, Becel S, Ertok İ, Karakayalı O, Şener A (01 Haziran 2014) Turşu Yapımında Kullanılan On Gramlık Salisilatın Yanlışlıkla İçilmesine Bağlı Oluşan Salisilat Zehirlenmesi. Ankara Medical Journal 14 2
IEEE A. Ahmedali, “Turşu Yapımında Kullanılan On Gramlık Salisilatın Yanlışlıkla İçilmesine Bağlı Oluşan Salisilat Zehirlenmesi”, Ankara Med J, c. 14, sy. 2, 2014, doi: 10.17098/amj.43233.
ISNAD Ahmedali, Asliddin vd. “Turşu Yapımında Kullanılan On Gramlık Salisilatın Yanlışlıkla İçilmesine Bağlı Oluşan Salisilat Zehirlenmesi”. Ankara Medical Journal 14/2 (Haziran 2014). https://doi.org/10.17098/amj.43233.
JAMA Ahmedali A, Aktoklu M, İçme F, Becel S, Ertok İ, Karakayalı O, Şener A. Turşu Yapımında Kullanılan On Gramlık Salisilatın Yanlışlıkla İçilmesine Bağlı Oluşan Salisilat Zehirlenmesi. Ankara Med J. 2014;14. doi:10.17098/amj.43233.
MLA Ahmedali, Asliddin vd. “Turşu Yapımında Kullanılan On Gramlık Salisilatın Yanlışlıkla İçilmesine Bağlı Oluşan Salisilat Zehirlenmesi”. Ankara Medical Journal, c. 14, sy. 2, 2014, doi:10.17098/amj.43233.
Vancouver Ahmedali A, Aktoklu M, İçme F, Becel S, Ertok İ, Karakayalı O, Şener A. Turşu Yapımında Kullanılan On Gramlık Salisilatın Yanlışlıkla İçilmesine Bağlı Oluşan Salisilat Zehirlenmesi. Ankara Med J. 2014;14(2).